Ieteikumi, kā atsvaidzināt savu auto un motociklu pēc ziemas perioda

Pirms pavasara sezonas mēs iesakām kārtīgi pārbaudīt motociklus, jo ir ļoti bīstami tā vienkārši uzkāpt uz sava dzelzs rumaka un braukt bez apskates. Savukārt, ja mēs runājam par automašīnām, tad svarīgi ir atbrīvoties no ziemā uzkrātajiem nelabvēlīgajiem reaģentiem un parūpēties gan par salonu, gan virsbūvi,” norāda Leonīds Pavlovs “Inchcape Motors Latvia” pēcpārdošanas nodaļas vadītājs.

Parūpējies par auto salona un virsbūves apkopi

“Pēc ziemas vispirms ir nepieciešams kārtīgi nomazgāt automašīnas virsbūvi, iztīrīt salonu, nomazgāt motoru, proti, uztaisīt tā saucamo “SPA procedūru”. Ziemas sezonā tiek lietots daudz bīstamu reaģentu, un auto tiek bojāts ar sāli un citām ķīmiskām vielām,” uzsver Leonīds Pavlovs.

Lai sāls “nesaēstu” auto detaļas, kas ar laiku var izraisīt nopietnus bojājumus un defektus, vislabāk no tā atbrīvoties, izskalojot auto ar augstspiediena ūdens šļūteni, pārvietojamu zāles laistītāju vai dodoties uz automazgātuvi.

Pēc ziemas jebkurā gadījumā auto salonā ir sakrājies liels mitrums, tādēļ būtu nepieciešams salonu kārtīgi izžāvēt un, atkarībā no salona faktūras, to iztīrīt un apstrādāt.

Kam jāpievērš uzmanība, pārbaudot auto tehniskās daļas

Auto mazgāšanu ir ieteicams apvienot ar servisa apmeklējumu, proti, apskatīt automašīnu arī tehniski. Svarīgi ir pārbaudīt ritošo daļu, gaismas, kā strādā logu slotas, kā tās tīra stiklus. Pārbaudīt visus šķidrumus, tajā skaitā nomainīt eļļu un eļļas filtru, atkarībā no tā, cik intensīvi mašīna ir lietota. Kā arī īpaši pēc ziemas tiek rekomendēts pārbaudīt akumulatoru, vai tā novietojums un savienojumi ir droši, kā arī vai nav rūsas pazīmes.

Laikā no 1.maija līdz 1.oktobrim aizliegts braukt ar transportlīdzekļiem, kam ir riepas ar radzēm. Kā arī no 1. marta ir atļauts ziemas riepas mainīt pret vasaras riepām, taču ziemas riepas pret vasaras riepām ieteicams mainīt, ja temperatūra ir aptuveni +5 vai +7 grādi.

Kā “atziemot” motociklu

Sagatavojot motociklu vasaras sezonai, būtiska ir akumulatora pārbaude un tā uzlāde, ja tas ir nepieciešams. Motociklam jābūt viegli iedarbināmam. Atkarībā no tā, kur motocikls visu ziemu ir glabājies, to vajadzētu kosmētiski nomazgāt, iztīrīt, pārbaudīt, vai neparādās kādi rūsas pleķi un vai strādā visi agregāti.

“Mēs iesakām sezonas sākumā nomainīt visus šķidrumus, pirmkārt, motoreļļas. Jāpārbauda gaisa filtri un kārtīgi jāapskata ritošā daļa, lai pārliecinātos, kā strādā bremzes, bremžu sistēma un sajūgs,” norāda Pavlovs.

Pievilcīga temperatūra pirmajam pavasara izbraucienam ar motociklu ir virs +10 grādiem.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar