Latvijas iedzīvotāji dod priekšroku pašu gatavotiem svētku cepešiem

AS “Putnu fabrikas Ķekava” veiktā aptauja* liecina, ka vairākums jeb 61% Latvijas iedzīvotāju svētkos baudīs cepeti, ko plāno gatavot paši pēc savas mīļākās receptes. Visbiežāk galdā tiks likti cūkgaļas un vistas gaļas cepeši. 

“Latvijas iedzīvotājiem ir spēcīgas tradīcijas gatavot maltītes mājās. To varam novērot kā svētku reizēs, tā ikdienā. Mēs daudz biežāk nekā, piemēram, skandināvi izvēlamies svaigas gaļas produktus. Vienlaikus redzam tendenci, ka pakāpeniski pieaug pieprasījums pēc produktiem, kas atvieglo pilnvērtīgu maltīšu pagatavošanu. Piemēram, aptaujā 15% respondentu norādīja, ka svētkos gatavos kādu no veikalā pieejamajiem marinētajiem cepešiem, bet 4% iecerējuši iegādāties un uzsildīt jau gatavu cepeti,” stāsta “Putnu fabrikas Ķekava” pārstāve Maija Avota.

Vairāk nekā piektā daļa jeb 22% ir iecerējuši pagatavot vistas gaļas cepeti. Interesanti, ka šo putna gaļu visvairāk ir iecienījuši vidzemnieki. Viņu vidū teju puse jeb 40% šajā svētku sezonā ir ieplānojuši pagatavot tieši vistas gaļas cepeti. 

Svētku maltītes aptaujātie iedzīvotāji bieži gatavo kopīgiem spēkiem. Ceturtajai daļai cepeti sarūpēs kāds cits svinību dalībnieks, taču būtiski mazāk šādu atbildi sniedza cilvēki vecumā no 50 līdz 59 gadiem. Šajā vecuma grupā tikai 12% norādīja, ka viņi baudīs kāda cita gatavotu cepeti. 

*Aptaujas laikā tika veiktas intervijas interneta vidē ar 702 respondentiem vecuma grupā no 18 līdz 74 gadiem.  Dati tika ievākti laika posmā no 15. līdz 20. decembrim.

TOP Komentāri

avatar