Galda spēļu čempionāts

Šajā nedēļas nogalē, 14. un 15.septembrī, ikviens, kas zina galda spēļu Katanas ieceļotāji un Carcassonne noteikumus, ir aicināts doties uz modes un izklaides centru Rīga Plaza. Šeit norisināsies devītais Katanas ieceļotāji un septītais Carcassonne Latvijas čempionāts. Tas ir nozīmīgākais galda spēļu notikums Latvijā, kas ik gadu pulcē ap 100 dalībnieku.

Sestdien, 14.septembrī Rīga Plaza pie informācijas centra no plkst.10:00 līdz 18:00 norisināsies Katanas ieceļotāji čempionāta pirmā kārta. Svētdien, 15.septembrī no plkst. 10:00 līdz aptuveni plkst.14 norisināsies Katanas ieceļotāji čempionāta finālspēles, bet no plkst.10:30 līdz plkst.18:00 – Carcassonne čempionāts.

Katanas ieceļotāji un Carcassonne čempionātu organizētājs Edgars Zaķis norāda: “Piedalīties šajā pasākumā var jebkurš, kas zina šo spēļu noteikumus, nav nemaz nepieciešama liela pieredze – ir bijuši pat gadījumi, kad gados ļoti jauni spēlētāji vai arī spēlētāji bez lielas pieredzes iegūst augstas vietas. Tā kā nav jābaidās un aicinu izmēģināt savus spēkus šajā galda spēļu entuziastu pasākumā. Zinu, ka Latvijā diezgan daudzās ģimenēs aizraujas ar šīm galda spēlēm, līdz ar to šis čempionāts būs lieliska iespēja, lai pacīnītos ne tikai ar saviem tuviniekiem.”

Katanas ieceļotāji un Carcassonne Latvijas čempionātu turnīru uzvarētāji iegūs tiesības pārstāvēt Latvijas godu Katanas ieceļotāji un Carcassonne pasaules čempionātos. Katanas ieceļotāji pasaules čempionāts norisināsies 2014.gadā Vācijā, bet Carcassonne pasaules čempionāts – 2013.gada oktobrī Vācijā, Esenē. Latvijas pārstāvji pasaules čempionātos līdz šim ir uzrādījuši labus rezultātus – mums ir gan individuāls pasaules čempions, gan arī pirmā vieta valstu ieskaitē.

 

TOP Komentāri

avatar