Desmitajā diennakts basketbola turnīrā “Krastu mačs” triumfē Daugavas labais krasts

Svētdien, 18. augustā ar Daugavas labā krasta uzvaru noslēdzies desmitais diennakts basketbola turnīrs “Krastu mačs”. Turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējumā rezultāts kļuvis neizšķirts – 5:5, Daugavas labā krasta basketbolistiem izlīdzinot rezultātu spraigā un aizraujošā cīņā. 

“Krasta maču”, kas notika Rīgas svētku un  Ostas svētku ietvaros, šogad apmeklējis rekordliels līdzjutēju skaits. Basketbola laukumā spēkiem mērojās gan profesionāli basketbolisti un sporta entuziasti, gan aktieri, mūziķi, akadēmisko spēku, masu mediju un dažādu uzņēmumu pārstāvji. Bet turnīra kulminācija bija abu krastu politiķu komandu savstarpējā cīņa. 

Turnīra noslēdzošajā basketbola spēlē starp politiķiem Daugavas kreiso krastu pārstāvēja Sandis Riekstiņš, Reinis Znotiņš, Daniels Pavļuts, Aivars Geidāns, Juris Jurašs, Ralfs Nemiro, Jānis Vitenbergs, Viktors Valainis, Andris Morozovs un Edvards Smiltēns. Savukārt labo – Anete Jēkabsone-Žogota, Kārlis Strēlis, Valdis Dombrovskis, Juris Radzevičs, Olafs Pulks, Andris Ameriks, Vilnis Ķirsis, Andris Bērziņš, Andris Bačkurs, Jānis Citskovskis un Pēteris Apinis. Lai gan savstarpējā spēlē ar rezultātu 35:15 uzvaru guva Daugavas kreisā krasta politiķi,  pretinieku komanda spēja noturēt labā krasta kopējo pārsvaru, izlīdzinot rezultātu starp abiem krastiem turnīra kopvērtējumā visā tā pastāvēšanas vēsturē. Uzvarētāji saņēma Latvijas Mākslas akadēmijas profesora, tēlnieka Aigara Bikšes radīto ceļojošo kausu.

“Desmitais “Krastu mačs” bija grandiozi basketbola svētki! Turklāt intriga šogad bija sevišķi liela, jo pirms turnīra vadībā ar 5:4 bija Daugavas kreisā krasta basketbolisti. Mums kā rīkotājiem tā ir ideāla situācija, jo viena punkta atšķirība ir daudz interesantāka nekā liels vienas vai otras puses pārsvars. Turnīra veiksmīgie desmit pastāvēšanas gadi rada pārliecību, ka šie basketbola svētki būs tradīcija, kas – es ļoti ceru – pārdzīvos gan idejas autorus, gan organizatorus,” saka “Krastu mača” idejas autors, basketbola kluba “VEF Rīga” valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Tāpat turnīra gaitā noskaidrojušies individuālo konkursu uzvarētāji. “Sportland Slam Dunk” jeb konkursā bumbas triekšanā grozā no augšas labākais izrādījās Kristaps Dārgais. Savukārt “PATA Timber” trīs punktu metienu konkursā uzvaras laurus plūca basketbola kluba “Ogre” aizsargs Edgars Lasenbergs.

Šogad pirmo reizi “Krastu mača” ietvaros tika vākti līdzekļi projektam “Spēlē. Dzīvo. Droši” – teorētiskām un praktiskām nodarbībām par drošu atpūtu pie ūdens Rīgas skolu un sporta skolu audzēkņiem. Katrs punkts, kas tika gūts 2019. gada “Krastu mača” basketbola spēlēs, pārvērtīsies 2 eiro ziedojumā un tiks novirzīts bērnu un jauniešu izglītošanai par drošību ūdenī un pie tā. Turnīrā kopā gūti 2301 punkti, tātad šim mērķim tiks ziedoti 4602 eiro. 

Turnīra laikā 24 stundās līdztekus nervus kutinošām basketbola spēlēm norisinājās arī dažādas atrakcijas un basketbola konkursi skatītājiem, bet spēļu starplaikos klātesošos priecēja un spēlētājus uzmundrināja ansis, Aminata, Patrisha, kulta grupa “Mazais princis” un repa improvizācijas grupas “Brīvrunu projekts”, jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”, “Royal Dance Studio” un Nacionālo bruņoto spēku orķestris.

Foto: Mikus Kļaviņš

TOP Komentāri

avatar