“Latvijas gada pavārs 2020” – Heinrihs Erhards

2.oktobrī svinīgā apbalvošanas ceremonijā Hanzas peronā tika paziņots “Latvijas gada pavārs 2020” – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski Riga), iegūstot balvā “Reaton Zelta pavārnīcu”. Savukārt, par labāko pavāra palīgu jeb pavārzelli tika atzīts Deniss Korotkovs (restorāns “Ogle”), balvā iegūstot “Reaton koka pavārnīcu”.

Pavāru klubs sadarbībā ar “Reaton” tradicionāli jau 14. gadu turpina pavārmākslas svētkus Latvijā, ikgadu rīkojot pavāru konkursu “Latvijas gada pavārs”, kurā tiek noteikts “Reaton Zelta pavārnīcas” ieguvējs. Šogad konkursā piedalījās 6 pavāri – Heinrihs Erhards no Grand Hotel Kempinski Riga, Ozoda Abdullaeva no restorāna Laivu centrs, Artūrs Marčenoks no restorāna Ogle, Jānis Osis no Hotel Hestia, Nauris Salenieks no restorāna Kaļķu vārti un Kirils Komarovs no restorāna Laivas.

Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – “Reaton Zelta pavārnīca” ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Somijas/Zviedrijas – Jari Karlsson, Lietuvas – Jaroslav Orsevski un Igaunijas – Rudolf Viisnapuu. 

Vija Tirzmale, “Reaton” pārtikas produktu tirdzniecības mārketinga vadītāja Baltijā: “No sirds sveicu Heinrihu, iegūstot “Reaton Zelta pavārnīcu 2020”. Mums ir liels gandarījums, ka varam ikgadu turpināt šo skaisto tradīciju, cildināt labākos pavārus un veidot pavārmākslas svētkus Latvijā. Pasniedzot nozares galveno balvu “Reaton Zelta pavārnīcu”, mēs izceļam mūsu savstarpējo uzticību, kuru “Reaton” ar nozares partneriem uztur jau vairāk nekā 25 gadus. Kopā ar “Pavāru klubu” un Latvijas labākajiem pavāriem mēs atklājām jaunas garšas. Lai tradīcijas turpinās!”

Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente: “Liels prieks, ka Latvijas labāko pavāru konkurss notiek arī šogad, jo sākumā mums nebija pārliecības, ka pasākums notiks – bija pārāk daudz šķēršļu. Visvairāk negribējām lauzt tradīciju un izlaist šī gada konkursu. Taču neraugoties uz citiem apstākļiem, mēs pieņēmām lēmumu rīkot pasākumu. Šogad vislielākā iniciatīva nāca no pašu dalībnieku puses un viņi uzstāja, ka konkursam ir jānotiek. Žūrijas vidū bija pārstāvji gan no Latvijas, gan ārzemēm un eksperti sniedza profesionālu vērtējumu un vērtīgus padomus konkursantiem. Līdz ar visu, esam sapratuši, ka ir jābūt pateicīgam un priecīgam par šodienu, jo nekad nevaram paredzēt kas notiks rīt!”

Konkursā tika pieteikti arī 6 pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs no restorāna Lielupes Laivas, Andrejs Šuļģintovskis no restorāna Kaļķu vārti, Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs no restorāna Ogle un Ozgur Gurkan no Grand Hotel Kempinski Riga. Labākais pavārzellis balvā saņēma “Reaton koka pavārnīcu”, kā karjeras sākuma simbolu un naudas balvu 200 EUR apmērā. 

Kritēriji, pēc kuriem notika vērtēšana pavāru konkursam ir sagatavošanās darbam, darba forma, virtuves un inventāra sagatavošana, produktu pareiza sagatavošana, tehniskā meistarība un darba organizēšana, darba tehnika, darba vietas organizēšana, higiēna, produktu racionāla izmantošana jaunrade un mūsdienīgums, ēdiena pasniegšanas laiks un tehnika, ēdiena noformējums, kompozicionālā krāsu un formu vienotība, proporcijas, svars, ēdiena garšas, smaržas un produktu saderība un smaržas, garšas un konsistences atbilstība, kā arī ēdiena uzturvērtība. Labākais pavārzellis tika noteikts pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem – darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.

Iepriekšējo gadu uzvarētāji: 

2006, 2007 Raimonds Zommers

2008 Vasīlijs Stvelkos

2009 Terēze Kondrate

2010 Viesturs Lasmanis

2011 Jānis Rozenbergs

2012 Kārlis Visockis

2013 Romans Ugļacina

2014 Kristīne Strode

2015 Ina Pliščenko

2016 Kristīne Strode

2017, 2018 Dinārs Zvidriņš

2019 Pāvels Skopa

Par “Reaton Pārtika un delikateses”:

Reaton pārtikas produktu tirdzniecības departaments savu darbību sāka 1993. gadā. Jau vairāk kā 25 gadus Reaton Baltijā ieņem stabilas tirgus līdera pozīcijas augstvērtīgu pārtikas produktu tirdzniecības nozarē. Viens no galvenajiem uzņēmuma uzdevumiem ir veicināt kvalitatīvu nozares profesionāļu sadarbību. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar