Eiropas Komisija pieprasījusi informāciju valsts iestādēm par publiskajiem mobilo sakaru iepirkumiem Latvijā

2023. gada vasarā “Tele2” vērsās Eiropas Komisijā par Eiropas Savienības (ES) tiesību normu neievērošanu mobilo sakaru publisko iepirkumu jomā Latvijā. Eiropas Komisija savā atbildē “Tele2” atzinusi, ka sūdzība ietver jautājumus, kam nepieciešama turpmāka izskatīšana un ir pieprasījusi informāciju par iepirkumiem un ar to saistītajiem jautājumiem no Latvijas iestādēm.

“Tele2” jau iepriekš norādījis, ka daudzos publiskajos iepirkumos vērtēšana ir neobjektīva, nav saistīta ar iepirkuma priekšmetu un rada nepamatotas priekšrocības vēsturiskajam operatoram, kas atrodas daļējā valsts īpašumā. Šādā situācijā citiem mobilo sakaru operatoriem tiek ierobežotas iespējas reāli un efektīvi konkurēt tirgū, kā rezultātā tiek arī pārmaksāts par pakalpojumiem.

“Publiskajos iepirkumos noteiktie vērtēšanas kritēriji, vērtējot tos savstarpējā kopsakarā, kropļo konkurenci, kā arī norāda uz pasūtītāju favorītismu par labu vēsturiskajam operatoram. Šīs sūdzības mērķis Eiropas Komisijā ir radīt ārēju impulsu Latvijas valstij nepieļaut nepamatotu priekšrocību nodrošināšanu atsevišķiem pretendentiem,” saka “Tele2” Juridiskā un regulēšanas lietu departamenta direktors Aigars Evertovskis.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar