Golfa turnīra ietvaros savāc 14 000 eiro lielu ziedojumu Ukrainas armijai

Šī gada septembrī sākumā Ozo Golfa klubā ar “William Hill Latvia” atbalstu tika aizvadīts pirmais golfa turnīrs “Par godīgu un atbildīgu spēli”, kura viens no mērķiem bija arī izveidot iespējami lielāku ziedojumu apjomu fondam “Uzņēmēji mieram”. Turnīrs noslēdzās ar 14 393 eiro lielu ziedojumu, par kuru Ukrainas armijas vajadzībām tiks iegādāts pikaps bezceļu apstākļiem Ukrainas kara cietušo upuru evakuēšanai un drons izlūkošanai.

Šis bija pirmais golfa turnīrs Latvijā, kurā katra individuālā dalībnieka sportiskajam azartam un sniegumam ir nozīme kopējam virsmēķim, lai radītu pēc iespējas vērtīgāku ziedojumu fondam “Uzņēmēji Mieram”.

Mana līdzšinējā pieredze rāda, ka, lai arī mums bieži vien gribētos domāt, ka labiem darbiem nevajag iemeslus vai apstākļus, tomēr sagaidāmais rezultāts ir daudz labāks, ja šie apstākļi tiek mērķtiecīgi radīti. “Atbildīgas spēles golfa turnīrs” ir kārtējais apliecinājums šai tēzei. Lai sasniegtu to rezultātu, kuru sasniedzām, bija nepieciešama daudzu ieinteresētu cilvēku sanākšana kopā. Šoreiz tas notika, izmantojot golfu kā platformu vienotam mērķim – Ukrainas atbalstam. Kopā sanākot Ozo Golfa klubam un tā spēlētājiem, kā arī golferiem, kas dibinājuši organizāciju “Uzņēmēji Mieram” un “William Hill”, mums izdevās izveidot turnīru, kurā katrs spēlētāja sitiens deva savu pienesumu tik nepieciešamajam atbalstam,” sacīja “William Hill Latvia” valdes priekšsēdētājs Jānis Trēgers.

Arī fonda “Uzņēmēji Mieram” pārstāvji piedalījās šajā turnīrā un augstu vērtē Ozo Golfa kluba un “William Hill Latvia” iniciatīvu: “William Hill un Ozo Golfa Klubs brīnišķīgi demonstrēja, kā ar radošu pieeju panākt, lai 1+1 ir 3. Proti, “William Hill” nevis vienkārši ziedoja naudu palīdzībai Ukrainas brīvības cīnītājiem un cietušajiem, bet azartiski iesaistīja arī sabiedrību, šajā gadījumā – golferus, organizējot šo labdarības turnīru. Tiem, kas nav gatavi uz tik plaša mēroga pasākumu rīkošanu, der atcerēties vismaz par iespēju aizstāt līdz pat 30% no dividenžu UIN ar ziedojumu izvēlētai sabiedriskā labuma organizācijai, piemēram, “Uzņēmēji Mieram” atgādina “Sorainen” partneris, advokāts Jānis Taukačs.

Ar šī turnīra nosaukumu “Par godīgu un atbildīgu spēli” šoruden jau trešo reizi notiks konference, kura vienuviet pulcēs jomas ekspertus, lai veicinātu atklātu sarunu par riskiem, kas saistīti ar pārmērīgu aizraušanos ar azartspēlēm, un jautājumiem, kas skar godīgas spēles principu aizsargāšanu sportā. Konferences organizatori – interaktīvo azartspēļu operators “William Hill Latvia” un Latvijas Futbola federācija – iestājas par šīs problemātikas aktualizēšanu un risināšanu kopīgiem spēkiem, par galveno mērķi izvirzot informētību un atbildību.

Fonda “Uzņēmēji mieram” oficiālie sadarbības partneri ir Aizsardzības ministrija, Nacionālie bruņotie spēki, Ārlietu ministrija, Latvijas vēstniecība Ukrainā, Ukrainas vēstniecība Latvijā, fonds “Ziedot.lv”, biedrība “Agendum” un citas organizācijas.

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar