Brīvdabas muzejs aicina uz Ziemassvētku ieskandināšanas pasākumiem

15. decembrī no plkst. 12:00 līdz plkst. 17:00 tiks svinēti Ziemas saulgrieži. Muzeja apmeklētāji varēs liet un vēlēt laimes. Nākotni zīlēt un iet ķekatās, izgatavot tradicionālos svētku rotājumus – puzurus, kā arī iegādāties svētku dāvanas amatnieku tirdziņā. Svētki noslēgsies ar bluķa vilkšanu un sadedzināšanu, atbrīvojoties no visa ļaunā un atverot vārtus auglībai un pārticībai nākamajam gadam.

26. decembrī no plkst. 16:00 līdz plkst. 20:00 muzejs aicina uz Ziemas balli. Priedes krogā varēs diet XX gs. 30. gadu dančos un nobaudīt „vien’ maz’ cūciņ’…” .

Bet no 26. decembra līdz 5. janvārim, laikā no plkst. 15:00 līdz plkst. 20:00 Brīvdabas muzejs rotāsies gaismas spēlēs ziemas mijkrēslī. Ēkas un istabas tiks izgaismotas kā pasakā, kurā katrs varēs ielūkoties un redzēt, kā senči dzīvojuši un svētkus svinējuši. Būs iespēja saposties ķekatnieku maskās un fotografēties kamanās.

Decembrī Brīvdabas muzejs gaida jo īpaši pirmskolas un skolas vecuma bērnus uz interaktīvo ekskursiju „Nu atnāca Ziemassvētki”. Piesakoties iepriekš, bērni varēs liet laimītes, vizināties zirga mugurā, darināt puzurus un jautri pavadīt laiku aktīvās rotaļās, iepazīstot Ziemassvētku gaidīšanas tradīcijas senajā latviešu zemnieku sētā.

Savukārt sniegotā decembrī Brīvdabas muzejs piedāvās iespēju iznomāt slēpošanas inventāru un baudīt ziemas priekus, vizinoties ar slēpēm. Ziemassvētku brīvdienās, 24.un 25. decembrī, Brīvdabas muzejs būs atvērts katru dienu no plkst. 10:00-17:00.

                                                

TOP Komentāri

avatar