Brauktuves ar pretapledojuma materiālu apstrādā 94 automašīnas

Valsts Centrālajā reģionā strādā 34 ziemas dienesta automašīnas, no tām 28 tehnikas vienības uztur Rīgas reģionā atrodošos valsts autoceļus. Braukšanas apstākļus reģionā atsevišķos ceļu posmos apgrūtina apledojums.

Vidzemes reģionā 36 ziemas dienesta tehnikas vienības brauktuves apstrādā ar pretapledojuma materiālu. Savukārt Kurzemes reģionā šorīt valsts autoceļu uzturēšanā ir iesaistītas 28 ziemas dienesta tehnikas vienības. Abos reģionos braukšanas apstākļi valsts galvenajos autoceļos lielākoties ir apmierinoši.

Savukārt aizvadītajās brīvdienās, sestdien un svētdien, brauktuves tika gan apstrādātas ar pretapledojuma materiālu, gan tīrītas no sniega, proti, svētdien valsts autoceļu uzturēšanas darbos tika iesaistītas 68 ziemas dienesta tehnikas vienības un sestdien – 91. Visvairāk ziemas dienesta automašīnas strādāja valsts Centrālajā un Kurzemes reģionā.

Autoceļu uzturētāji atgādina, ka autovadītājiem jābūt uzmanīgiem un dodoties ceļā jāizvēlas laika un ceļa apstākļiem atbilstošs braukšanas stils un ātrums.

Foto: auto24.ee

TOP Komentāri

avatar