Ar dziesmu “Gliemezītis” sevi piesaka septiņgadīgais dziedātājs Georgs

Rīgas Doma kora skolas 1. klases audzēknis un bērnu vokālās grupas “Dzeguzīte” dalībnieks Georgs Rukmanis-Počs ierakstījis un tagad publicē aktuālu rudens dziesmu – “Gliemezītis”. Dziesmas mūzikas autore ir Georga ģitārspēles skolotāja, komponiste un dziesminiece Lauma Kazaka. Teksta autors – dzejnieks Arnolds Auziņš. Jaunā talanta vokālais pedagogs – dziedātāja Ance Krauze.

Dziesmas ieraksts profesionālā studijā ir jauno izpildītāju konkursa “Zelta balss” žūrijas dalībnieka Guntara Rača (MicRec) specbalva par oriģinālāko priekšnesumu. Konkursā Georgs savā vecuma grupā šogad ieguva 1. vietu, kā arī konkursa galveno “Grand Prix”!

Guntars Račs: “Esmu strādājis daudzās jauno izpildītāju konkursu žūrijās un bieži vien esmu nonācis pie secinājuma, ka dziesmu repertuārs atkārtojas gadu no gada, kā arī daudzu dziesmu instrumentālie pavadījumi skan nepārliecinoši. Taču Georgs uzstājās ar iepriekš nekur nedzirdētu dziesmu, kā arī darīja to pats savas ģitāras pavadībā. Tas nostrādāja un man šķita, ka dziesma pelnījusi plašāku skanējumu. Tāpēc līdzās “Grand Prix”, ko piešķira visa žūrija, piešķīru arī specbalvu, kuru Georgs, ar uzviju, tagad ir realizējis!”

Dziesmas ieraksts veikts “Factory Sounds Studio” Rīgā, sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču. Ģitāras partiju ieskaņoja pats Georgs. Video filmēts radošajā Talsu pilsētas bērnu rotaļu laukumā. Skulptūru autore – tēlniece Liene Mackus. Videoklipa scenāriju un režiju viedoja arhitekte Ilze Rukmane-Poča. Video un montāža – Armands Pauls.

Georgs būs grupas “bet bet” īpašais viesis Ziemassvētku koncertos Ulbrokas pērlē, kas norisināsies no 15. decembra līdz 27. decembrim. Biļetes Biļešu Paradīze kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/performance/26102?page=1

Audiovizuālais materiāls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar