Šogad iedzīvotāji svētku dāvanas sarūpējuši laicīgi un ar apdomu

Zita Siliņa, tirdzniecības centra Galerija Centrs vadītāja: “Svētku gaidīšanas laikā iedzīvotāji mazāk veic spontānus pirkumus, rūpīgāk izvērtē savas vajadzības svētku apģērba iegādei un seko līdzi tirdzniecības vietu jaunumiem, dažādām akcijām un svētku atlaidēm. Jāsecina, ka cilvēki kļuvuši apdomīgāki, jo izvērtē ne tikai cenu, bet arī kvalitāti un dizainu, līdz ar to jūtama izmaiņas arī veikalu piedāvājumā – tirgotāji arvien cenšas pārsteigt un iedvesmot savus klientus ar dažādiem jaunumiem.”

 

Tirgotāji atklāj, ka svētku gaidīšanas rosība tirdzniecības centrā jūtama jau kopš novembra, kad klienti iegādājušies mazākas dāvanas un noskatījuši lielākus pirkumus svētkiem. Iedzīvotāji savā izvēlē ir rūpīgi, tie izvērtē cenas un lielos pirkumus veic tuvāk svētkiem, kad tirdzniecības vietās ir gaidāmas svētku atlaides. Būtiskākie priekšnoteikumi, izvēloties dāvanas tuvākajiem, ir cena, kvalitāte un praktiskums. Vienai dāvanu iegādei vidēji tiek tērēts no 15 – 25 eiro, uzskata tirdzniecības centra Galerija Centrs veikalu pārstāvji. Tuvākajiem cilvēkiem jeb otrajām pusītēm iedzīvotāji ir gatavi tērēt pat 100 un 200 eiro lielas naudas summas, dāvanai izvēloties ekskluzīvas un ilgkalpojošas preces.

 

Pie pārdotākajām precēm tirgotāji norādījuši trikotāžas izstrādājumus, džemperus un jakas, kā arī siltos ziemas aksesuārus, cepures, cimdus, šalles. Rūpīgi tiek izvēlēti svētku tērpi darba pasākumiem un svinībām ģimenes lokā. Dāvanu iegādē dominējošās preces vīriešiem ir džemperi, kaklasaites, tauriņi, aproču pogas, adījumi un sejas kopšanas produkti. Savām dāmām kungi iegādājas rotaslietas, zīda šalles, kosmētikas dāvanu komplektus, bižutēriju, rokas somas, svētku kleitas un siltus ziemas aksesuārus, cepures, cimdus, apavus. Iegādājoties dāvanas bērniem, klientiem izvēle jau ir zināma un tie ierodas pēc konkrētām precēm – Ziemassvētku laikā populārākās preces ir dažādas rotaļlietas, kā arī siltie adījumi ziemai.

 

Tirdzniecības vietu pārstāvji atzīst, ka pirkumu skaits svētku laikā attiecībā pret iepriekšējā gada Ziemassvētku laiku ir būtiski mazinājies, korekcijas ieviesušas tūristu skaita izmaiņas. Iepriekšējos gados būtiskus ieņēmumus tirgotājiem nodrošinājuši tūristi no Krievijas un Skandināvijas valstīm, kuri uz veikaliem devušies mērķtiecīgi, lai iegādātos dāvanas tuvākajiem.

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Saulvedis Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Saulvedis
Viesis
Saulvedis

Ko var ņemties ap tām dāvanām, samīļo un pietiek!!!!!