Pētījums: brīvais laiks sev – tikai divas stundas dienā

Aizņemtākie – ģimenes cilvēki un vadītāji

Par aizņemtākajiem var dēvēt cilvēkus, kuru ģimenē aug divi nepilngadīgi bērni – to vidū lielākā daļa (76%) apgalvo, ka ikdienā viņiem ir vien divas stundas vai vēl mazāk laika pašiem sev. Tikpat brīvā laika ir arī strādājošajiem – vadītājiem (64%) un speciālistiem (62%).Turklāt kopumā katrs desmitais atzīst, ka dienā sev var atlicināt tikai pusstundu laika. Vairums iedzīvotāju atzīst, ka viņu iemīļotākā atpūta ir interneta pārlūkošana un filmu vai video skatīšanās.

 

Atpūta internetā – visiecienītākā Baltijas valstīs

Kopumā visvairāk cilvēku, kuriem ir līdz divām stundām laika sev, ir Lietuvā (60%), kamēr Igaunijā – 46% iedzīvotāju un Latvijā – 56%. Visās trīs Baltijas valstīs vienots ieradums ir laiku sev pavadīt internetā, kam seko video un filmu skatīšanās. 

Lietuviešiem iecienīta aktivitāte ir arī žurnālu un grāmatu lasīšana, kā arī saziņa ar tuviniekiem, turpretī Latvijā un Igaunijā par šīm populārāka ir ēst gatavošana. Katrs trešais respondents Latvijā sev brīvajā laikā nodarbojas ar kādu no saviem hobijiem, klausās mūziku vai iepērkas.

 

Par pētījumu

Pētījumu veica tirgus pētījumu kompānija „GfK Custom Research Baltic” interneta vidē 2015. gada septembrī. Aptauja ir reprezentatīva ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem vecumā no 18 līdz 64, kas izmanto internetu vismaz reizi nedēļā. Izlases lielums ir 703 respondenti Latvijā, 711 respondenti Lietuvā un 722 respondenti Igaunijā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar