E.Sprūdžs saņem apbalvojumu

Saņemot apbalvojumu un sveicot Latgales un visas Latvijas iedzīvotājus valsts svētkos, E.Sprūdžs uzsvēra, ka tieši Latgalē ir Latvijas sākums un šis reģions par neatkarīgu Latviju ir cīnījies visilgāk. Ja Rīgā cīņas pret svešo karaspēku noslēdzās 1919. gadā, tad Latgalē tās turpinājās vēl 1920. gadā.

“Par Latgali Latvija ir cīnījusies visilgāk un savā ziņā cīņa notiek vēl šodien,” teica ministrs.

Viņš piebilda, ka ikdienā gan šis darbs ir mazliet piezemētāks un atslēgas vārdi ir vairāk uzņēmējdarbības, attīstīta amatniecība, ieguldījumi infrastruktūrā un ražotnēs, kas spēj radīt jaunas darba vietas.

“Divu gadu garumā, dienu no dienas ir kaldināti plāni un īstenotas idejas, Latgalē ir likti pamati un sākti darbi, ar kuriem šī zeme atkal briedina pumpurus. Latgale ir noticējusi sev un atkal sajutusi savus spēkus. Tādēļ svarīgi, lai arī visa Latvija Latgales spēku un varēšanu pieņem kā neapgāžamu patiesību,” teica E. Sprūdžs.

Pirms viesošanās Daugavpilī ministrs apmeklēja ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atbalstu tapušās filmas “Ar Latgali sirdī” pirmizrādi Rēzeknē. Arī tās varoņi un veidotāji atzīst – “Latvijas sākums ir Latgale, tieši sākums un nevis nostūris, nomale vai beigas”.

Foto:publicitātes

TOP Komentāri

avatar