Atklāta Veselības taka

Droši varam teikt, ka Varakļānos dzīvo sporta entuziasti, jo pat lielā lietus gāze nespēja izjaukt Sporta dienas pasākumus. Pirmais no tiem bija Veselības maršruta atklāšana. Tas nekas, ka bikšu gali izmirka vienā mirklī un dažam arī kājas kļuva slapjas visai ātri – maršruts tika iziets, visi vingrinājumi izpildīti pēc labākās sirdsapziņas un arī vārdi atminēti, jo gājiens no viena stenda pie otra, uz kuriem izlasāms, kā pildīt konkrēto vingrojumu un kamdēļ tas vajadzīgs, notiek, minot vārdus, kas sākas ar konkrētu burtu.

Sanākušos sportistus un entuziastus sveica arī Varakļānu novada domes priekšsēdētājs Māris Justs, varakļāniete, Slimību profilakses un kontroles centra pārstāve Maija Pauniņa un sporta svētku organizators Rinalds Zeps.

Savukārt piekto un pēdējo Veselības ministrijas un Slimību profilakses un kontroles centra kampaņas „Aktīva ik diena!” ietvaros izveidoto veselības maršrutu Cēsīs ar uzrunu atklāja pilsētas sporta koordinatore Rasa Siliņa, sakot, ka šī ir vēl viena iespēja Cēsīs dzīvojošajiem un arī viesiem, kā padarīt savu ikdienu aktīvāku. Slimību profilakses un kontroles centra Slimību profilakses nodaļas vadītāja Solvita Kļaviņa–Makrecka aicināja turpmāk doties uz sportiskiem randiņiem: „Veselības maršruts ir lieliska iespēja, kā labāk iepazīt vienam otru un reizē arī izdarīt labu savai veselībai. Katrs no pieciem maršrutiem ir atšķirīgs, tāpēc aicinu tos apmeklēt arī pārējās Latvijas pilsētās – Ogrē, Kauguros, Tukumā un Varakļānos.”

Jāteic, Cēsis var lepoties ar garāko maršrutu, un tas noteikti patiks arī dabas mīļotājiem, jo taka vijas pa ielejām un pakalniem un priecē ar tiešām pasakainām ainavām. Lieliska vieta, kur sveikt „zelta rudens” atnākšanu. Bet Auzānu ģimene pēc maršruta pieveikšanas atzina, ka turpmāk veselības maršrutu iekļaus mājas ballīšu programmā: „Mums nepatīk viesības, kur ir tikai sēdēšana pie klātiem galdiem. Esam par aktīvu atpūtu un jautrām ballītēm. Veselības maršruts ir lieliski tam piemērots.” Tādu pašu viedokli pauda arī kāda mamma, kura uz pasākumu bija ieradusies kopā ar svau pusaudzi dēlu. Abi bija vieni no aktīvākajiem vārdu minētājiem un centīgi vingrojumu pildītāji. Maršruta noslēgumā viņi neslēpa savu sajūsmu par skaisto dabu, katram paveicamiem vingrojumiem un atraktivitāti, ar kādu taka izveidota: „Šī noteikti būs viena no mūsu iecienītākajām pastaigu vietām turpmāk.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar