Aijai Andrejevai jauna dziesma un pastkartīšu kolekcija

Atklājot vasaras koncertsezonu, Aija Andrejeva piedāvā jaunu dziesmu – “Pinies man pa kājām”, no februārī izdotā albuma “Mēs pārejam uz Tu”. Jaunā dziesma ir albuma ceturtais singls, un tās autori ir Kaspars Ansons un pati Aija Andrejeva.

Vienlaicīgi ar jaunās dziesmas publicēšanu, tiek izdota arī Aijas Andrejevas pirmā kartīšu kolekcija, kas ir viņas, kā kartīšu un pastkartīšu kolekcionāres, sapņa realizācija. Ideja par kartītēm ar Aijas jaunā albuma dziesmu vārdiem, “Manilla” izveidotājai Lindai Lukstiņai radās ar ģimeni klausoties Aijas koncertu koncertzālē “Palladium”.

Linda Lukstiņa par sadarbību: “Vārdi, kurus izdzirdēju kādā dziesmā “plecu pie pleca vēl miljardiem gadu līdz zeme būs veca” pēkšņi prātā vizualizējās kā kartīte, kas spētu pateikt tik daudz! Uzrunājot Aiju, viņa uzreiz piekrita, jo izrādās pati par to bija domājusi jau iepriekš. Tā nu mūsu idejas satikās un nolēmām izveidot kartīti ar, mūsuprāt, spilgtākajām frāzēm no katras albuma dziesmas. Manilla veido kartītes un citas papīrlietas jau četrus gadus, un šogad plānojam savu darbību paplašināt un vairāk koncentrēties un tematiskām papīrlietu kolekcijām. Šī ir otrā šī gada kolekcija, kas tiek papildināta arī ar plakātu.”

Aija par sadarbību: “Vienam otru iedvesmot, nozīmē radīt ko skaistu un kopā. Šis ir stāsts par mani un “Manillu”. Es esmu absolūts kartīšu fans un, nu jau varu teikt, kolekcionāre. Draugi mani dēvē par kartīšu tanti, jo jebkurai dzīves situācijai man patīk piemeklēt kartīti, lai kādu iepriecinātu. Jau kādu laiku domāju par sadarbību ar “Manillu” un, kā zināms, domas materializējas! Albumā ”Mēs pārejam uz Tu” ir 10 dziesmas, kurām ir ļoti skaisti, iedvesmojoši teksti, kas ik reiz tos izdziedot, piešķir tiem arvien jaunu nozīmi. Es domāju, ka šo vārdu realizācija tieši kartīšu veidā piešķirs tiem jaunus un daudz plašākus apvāršņus.”

Dziesmu vārdu autori ir pati Aija Andrejeva, kā arī Jānis Aišpurs, Arnis Račinskis, Kaspars Ansons un Ansis.

Kartīšu mākslinieciskais noformējums – kaligrāfe Kaiva Narbute.

Kartītes būs nopērkamas “Manilla” veikalā (Tērbatas 55) un Aijas Andrejevas koncertu norises vietās.

TOP Komentāri

avatar