Zolitūdē veikalā Maxima iegruvis jumts

Negadījums paņēmis trīs cilvēku dzīvības. Pēc operatīvās informācijas uz plkst.19.30 ievainoti 17 cilvēki, LNT ziņām telefonsarunās sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Ilze Bukša.

Viņa informēja, ka 13 cilvēki hospitalizēti, tostarp viens bērns, savukārt četri guvuši vieglas traumas.

NMPD brīdinājis tuvākās slimnīcas, par iespējamību, ka var būt pacientu pieplūdums. Pašlaik pacienti nogādāti Bērnu slimnīcā, Stradiņu un Rīgas Austrumu slimnīcās. 

Rīgas vicemērs Andris Ameriks LNT ziņām sacīja, ka situācija ir smaga. Pašlaik mobilizēta visa iespējamā tehnika un glābēji, lai pēc iespējas ātrāk atbrīvotu cilvēkus. Viņš pieļāva, ka veikalā, kurā bija nogruvums, vēl ir aptuveni 50 cilvēki. 

LNT vēsta, ka pēc neoficiālas informācijas bojāgājušo vidū ir arī glābēji. Pēc neapstiprinātas informācijas virs ēkas tika izbūvēts kas līdzīgs ziemas dārzam, kur vestas smiltis, kuras pašas par sevi ir smagas, savukārt lietus tās saslapinājis un smiltis kļuvušas vēl smagākas. Veikala darbinieki LNT stāstījuši, ka priekšvēstneši nelaimei jau bijuši pirms aptuveni divām nedēļām, kad nostrādājusi signalizācija un veikta cilvēku evakuācija. Priekšvēstneši bijuši arī šodien.

Ameriks LNT pieļāva, ka jārunā par būvnieku atbildību. 

Kāda sieviete, kura traģēdijas brīdī bija veikalā, LNT stāstīja, ka notikuma brīdī nav sapratusi ne kas notiek, ne kurp doties. Viņa atradusies netālu no izejas, kad pēkšņi no griestiem un sienām sācies nogruvums, kā rezultātā bijusi bloķēta arī izeja. Cilvēki dauzījuši caurumus un mēģinājuši izkļūt ārā. 

Tviter lietotājs @Dmitrijsmok arī norādīja, ka veikala jumta iebrukšanas iemesls ir celtniecības krāns, kurš nokrita uz veikala pika stundā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Preses nodaļas pārstāve Inga Vetere informē, ka notikuma vietā visapkārt ir operatīvās automašīnas un iesaistīti ugunsdzēsēji no visas Rīgas. Ēkā gan ieiet drīkstot tikai glābēji un glābšanas laikā bija vēl viens nogruvums.

Glābēji aicina cilvēkus nedoties uz negadījuma vietu, lai vērotu notikušo, jo tas apgrūtina operatīvo dienestu darbu. Tāpat arī autovadītāji, kuru spēkrati novietoti tuvumā, aicināti automašīnas pārvietot, lai netraucētu operatīvajiem dienestiem.

 

TOP Komentāri

avatar