Zināmi konkursa “Supernova 2020” vadītāji un finālistu uzstāšanās secība

Noskaidrota secība, kādā dalībnieki uzstāsies Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2020” finālā. Jau ziņots, ka 8. februārī par uzvaru “Supernova 2020” un tiesībām pārstāvēt Latviju 65. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā cīnīsies deviņi izpildītāji – Samanta Tīna, Miks Dukurs, Katrīna Dimanta, Edgars Kreilis, ANNNA, Katrīna Bindere, DRIKSNA, Seleste un grupa “Bad Habits”.

Dalībnieku uzstāšanās secību TV tiešraidē izlozēja konkursa “Supernova 2020” producente Ilze Jansone un viena no TV šova vadītājām Ketija Šēnberga. 8. februāra vakarā kā pirmā uz skatuves kāps un konkursa finālu atklās jaunā dziedātāja Seleste. Otrais kārtas numurs izlozē tika DRIKSNA, trešais – Katrīnai Binderei, bet ceturtais – Edgaram Kreilim. Kā piektā finālā uzstāsies Katrīna Dimanta, sestais būs Miks Dukurs, savukārt septītā – ANNNA. Pirmspēdējais fināla priekšnesums piederēs grupai “Bad Habits”, savukārt iespēja noslēgt šī gada konkursa finālu kā devītajai izlozē tika Samantai Tīnai.

TV šovu vadīs Toms Grēviņš, Ketija Šēnberga un Beta Beidz

“Supernova 2020” vienīgo tiešraidi, ko 8. februāra vakarā varēs vērot Latvijas Televīzijas 1. kanālā, vadīs konkursa veterāni Ketija Šēnberga un Toms Grēviņš, kā arī dalībnieku jaunā labākā draudzene Beta Beidz. Konkursa sešos pastāvēšanas gados šī būs ceturtā reize, kad Toms Grēviņš un Ketija  Šēnberga strādās tandēmā kā “Supernova” vadītāji, savukārt populārajai vlogerei Beta Beidz jeb Beātei Bērziņai, kura ar dalībniekiem sarunāsies uzreiz pēc uzstāšanās, šī būs debija TV ekrānā.

“Esmu jau satikusi visus dalībniekus – viņi ir tiešām superpozitīvi un aktīvi cilvēki, un no manis kā viņu jaunās labākās draudzenes var gaidīt neviltotu dalībnieku atbalstu, kādu joku un – kas zina, – varbūt pat kādu mazu izgāšanos! Esmu patīkami satraukta un nevaru sagaidīt šovu!” atzīstas Beta Beidz.

Atgādinām, ka šī būs vienīgā tiešraide, kurā arī skatītāji varēs aktīvi balsot par savu favorītu, kuram uzvara “Supernova 2020” nodrošinās iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Roterdamā, Nīderlandē. Starptautiskais konkurss ik gadu pie TV ekrāniem pulcē miljoniem skatītāju ne vien Eiropā, bet arī visā pasaulē, un Latvija konkursā piedalīsies divdesmit pirmo reizi.

Kas ir šī gada finālisti? 

Šogad konkursa “Supernova” finālā redzēsim gan labi atpazīstamus, gan mazāk zināmus vārdus. “Supernova 2020” finālā iekļuvušo dziesmu atskaņošanas saraksts: https://ej.uz/Supernova2020_finals

Katrīna Bindere – “I Will Break Your Heart”

Mūzika: Katrīna Anete Bindere-Čodere, Jānis Driksna, Niklāvs Sekačs

Vārdi: Katrīna Anete Bindere-Čodere, Jānis Driksna, Niklāvs Sekačs

Producenti: Kaspars Ansons, Niklāvs Sekačs

Dziedātāja Katrīna Bindere, kas savas vokālās prasmes attīstījusi, dziedot vairākos koros, piedaloties muzikālajās meistarklasēs un konkursos, dziesmu “I Will Break Your Heart” sarakstījusi kopā ar Jāni Driksnu un Niklāvu Sekaču radošajā nometnē “RIGaLIVE”. Tā stāsta par neprātīgu mīlestību un kaislīgu jūtu tumšo pusi.

Samanta Tīna – “Still Breathing”

Mūzika: Samanta Tīna

Vārdi: Aminata Savadogo

Producents: Samanta Tīna, Arnis Račinskis

Samanta Tīna konkursā piedalās ar dziesmu “I’m Still Breathing”, kas stāsta par sievietes neizsīkstošo spēku, vienlaikus vēršot uzmanību uz sabiedrībā valdošajiem stereotipiem par sievietēm. “Mums ir jābūt ideālām mātēm, sievām, saimniecēm un veiksmīgām karjeristēm ar lieliem nākotnes plāniem profesionālajā izaugsmē. Tāpat jāprot reizēm būt vīrišķīgām, lai pastāvētu par sevi, saviem tuvajiem un saviem sapņiem, jāsaglabā perfekts izskats un jāpaspēj aprūpēt arī visus apkārtējos sev līdzās. Tā ir viena liela sistēma ar pienākumu daudzumu, kas nedod nekādas atlaides!” – viņa pauž.  

Edgars Kreilis – “Tridymite”

Mūzika: Edgars Kreilis, Ingars Viļums

Vārdi: Edgars Kreilis, Ingars Viļums

Producents: Ingars Viļums

Dziedātājs Edgars Kreilis dziesmu “Tridymite” sarakstījis kopā ar grupas “Prāta Vētra” dalībnieku Ingaru Viļumu. Dziesmas nosaukumā minētais daudzšķautņainais kristāls tridimīts simbolizē nezināmo un līdz galam neizskaidrojamo mīlestības formulu. Kas gan var pārspēt enerģiju, kad divu cilvēku acu skatieni uz mirkli satiekas un notiek neizskaidrojamais?

Katrīna Dimanta – “Heart Beats”

Mūzika: Katrīna Dimanta, Herberts Blumbergs, Andis Ansons, Jānis Bērziņš

Vārdi: Katrīna Dimanta, Herberts Blumbergs, Andis Ansons, Jānis Bērziņš

Producenti: Andis Ansons, Fonds “Līdzskaņa”

Mūziķe un komponiste Katrīna Dimanta uzaugusi septiņu allaž dziedošu bērnu ģimenē. Dziesma “Heart Beats” tapusi labdarības fonda “Līdzskaņa” radošajā nometnē. Tā stāsta par meiteni, kura rīta agrumā pilsētas ielās negaidīti satiek senu mīlestību, kas liek sirdij pukstēt straujāk.

“Bad Habits” – “Sail With You”

Mūzika: Mārtiņš Balodis, Kristaps Grīnbergs, Normunds Bārbals, Jānis Līde

Vārdi: Mārtiņš Balodis

Producents: “Bad Habits”

Grupā “Bad Habits” apvienojušies Mārtiņš Balodis (vokāls, ģitāra, mutes ermoņikas), Jānis Līde (elektriskā ģitāra), Normans Bārbals (sitamie instrumenti, bungas) un Kristaps Grīnbergs (bassģitāra). Dziesmu “Sail With You” iedvesmojis Mārtiņa vectētiņš un viņa stāsti par karu, dzīvi un mīlestību.

ANNNA – “Polyester”

Mūzika: Anna Madara Pērkone

Vārdi: Anna Madara Pērkone

Producenti: Thijs Van Der Klugt, Anna Madara Pērkone

ANNNA ir 25 gadus jauna dziesmu autore, producente un izpildītāja, kura uzaugusi Saulkrastos, bet jau vairāk kā piecus gadus dzīvo Amsterdamā. Dziesma “Polyester” ironiski attēlo dziedātājai tuvu tēmu –“ātro modi” – un tās postošo ietekmi uz vidi. 17. janvārī ANNNA pārstāvēs Latviju Eiropas starptautiskajā mūzikas izstādes festivālā “Eurosonic”, Nīderlandē.

DRIKSNA – “Stay”

Mūzika: Jānis Driksna

Vārdi: Aidan O’Connor

Producents: Kaspars Ansons

Dziesminieks un dziedātājs Jānis Driksna savu solista karjeru uzsāka grupā “MyRadiant You”, bet “Supernova  2020” viņš piesaka sevi kā DRIKSNA. Dziesma “Stay” vēstī par to vienu vienīgo, kuru no sirds neizdzēš nedz laiks, nedz attālums. Ko darīt, ja dzīve un katra uzņemtais virziens stājas ceļā un neļauj būt kopā?

Miks Dukurs – “I’m Falling For You”

Mūzika: Miks Dukurs

Vārdi: Miks Dukurs

Producents: Miks Dukurs

Miks Dukurs ir dziedātājs, tekstu autors un komponists, kurš pats arī producē savu mūziku. Dziesma “I’m Falling For You” stāsta par mīlestību, kas nekad nebeidzas, un sajūtām, kas sniedzas tālu ārpus šīs pasaules robežām. 

Seleste – “Like Me”

Mūzika: Reinis Briģis

Vārdi: Seleste Solovjova-Vlasova

Producents: Reinis Briģis

Seleste ir 17 gadīga rīdziniece, kura mācās Rīgas Kultūru vidusskolā, apgūst ģitārspēli un muzicē. Dziesma “Like Me” ir viņas pirmā sarakstītā dziesma, kas mudina nebaidīties izlīst no pelēkās masas un parādīt savu personību un dīvainību.

Foto & video: publicitātes

TOP Komentāri

avatar