Zemgales lielākās poliklīnikas ēkas sakārtošanā investēti turpat 570 tūkstoši eiro

Svinīgi atklāta renovētā Jelgavas poliklīnikas ēka, kuras energoefektivitātes uzlabošanā investēti turpat 570 tūkstoši eiro, modernizējot lielāko ambulatorās veselības aprūpes iestādei Zemgalē atbilstoši mūsdienu prasībām un izaicinājumiem. Renovācijas darbu rezultātā Jelgavas poliklīnikas ēka ir ieguvusi jaunu veidolu un uzlabojusi energoefektivitāti par 63%, kas jau nākamajā apkures sezonā ļaus samazināt siltumenerģijas patēriņu un ar to saistītās izmaksas, kā arī uzlabot strādājošo darba apstākļus.

SIA “Jelgavas poliklīnika” pēdējos gados būtiski uzlabojusi un attīstījusi ārstniecības iestādes diagnostiskās iespējas un ambulatoros pakalpojumus, bet aizvadītā pusgada laikā paaugstināta ēkas energoefektivitāte. Jelgavas poliklīnikai ir divi korpusi – viens būvēts 1936. gadā, otrs – 1976. gadā, un līdz šim būtisku renovāciju tie nebija piedzīvojuši. Ēkas renovācijas darbi tika uzsākti pērnajā novembrī, kuru laikā tika nosiltināti abi ēkas korpusi, ieskaitot pamatu hidroizolāciju, bēniņus, jumtu, ārsienas un pagraba griestus. Projekta ietvaros notika arī poliklīnikas automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmas sakārtošana, kā arī jaunu skaistu krāsojumu ieguvusi abu ēku fasāde.  

“Rūpes par sabiedrības veselību ir mūsu misija, līdz ar ko vēlamies mūsu pacientiem un ārstiem radīt patīkamu vidi. Nodrošinot ēkas energoefektivitāti, mēs ne vien samazināsim ēkas ikdienas uzturēšanas izmaksas, bet ietaupītos līdzekļus varēsim novirzīt, lai iegādātos jaunu medicīnas aparatūru un turpinātu pilnveidot Jelgavas poliklīnikas pakalpojumu klāstu Jelgavas un Zemgales iedzīvotājiem. Uzskatu, ka tā ir ikvienas reģionālās ambulatorās veselības aprūpes iestādes prioritāte, jo ne kurš katrs var doties uz Rīgu, lai saņemtu veselības aprūpes pakalpojumus. Pārbūvējot jumtu, poliklīnikas jaunajā korpusā, 5. stāvā atbrīvojām vienu no telpām, kurā iepriekš glabājās vecais inventārs. Telpu izremontējām, un tajā tiks izveidota atpūtas telpa mūsu personālam. Jāpiebilst, ka līdz šim poliklīnikā atpūtas telpa darbiniekiem nav bijusi. Jau šobrīd poliklīnika veic priekšdarbus, lai īstenotu nākamo attīstības ieceri. Proti, uzstādītu saules paneļus, lai ražotu elektrību poliklīnikas vajadzībām,” attīstības redzējumu ieskicē Kintija Barloti, SIA “Jelgavas poliklīnika” valdes locekle.

Poliklīnikas energoefektivitātes paaugstināšana tika veikta, pateicoties darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” specifiskā atbalsta mērķa “Atbilstoši pašvaldības integrētajām attīstības programmām sekmēt energoefektivitātes paaugstināšanu un atjaunojamo energoresursu izmantošanu pašvaldību ēkās” finansiālu atbalstu, kā arī REACT-EU finansējuma pandēmijas krīzes seku mazināšanai atbalstu. Būvdarbus iepirkuma konkursa kārtībā veica SIA “Tools Vendor”. Projekta kopējās izmaksas ir 549 552,95 eiro, no kuriem Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums ir 215 137 eiro. 

Aizvadītajos gados poliklīnika būtiski uzlabojusi un attīstījusi ārstniecības iestādes diagnostiskās iespējas un ambulatoros pakalpojumus. Jau drīzumā poliklīnikā plānots uzstādīt datortomogrāfu, kas saņemts dāvinājumā no SIA «Jelgavas pilsētas slimnīca».

Jelgavas poliklīnika ir ambulatorā ārstniecības iestāde, kas nodrošina iedzīvotājiem pieejamus un kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus diagnostikā, slimību ārstēšanā, rehabilitācijā un profilaktisku pasākumu veikšanā.  Kopš 2003. gada ir Jelgavas valstspilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība.  Jelgavas poliklīnikā šobrīd strādā 220 darbinieki, un tā gadā apkalpo vidēji 103 300 pacientu. Tās apgrozījums 2021. gadā bija 5,7 miljoni eiro.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar