Valsts prezidents: par karu Ukrainā ir līdzatbildīgi visi, kuri tic Krievijas imperiālismam un koloniālismam

4.oktobrī Valsts prezidents Egils Levits Varšavas drošības forumā piedalījās augsta līmeņa diskusijā par NATO lomu Baltijas valstu drošībā un ģeopolitiskajiem izaicinājumiem Eiropā. 

Diskutējot par to, vai līdz ar Krievijas karu Ukrainā ir pieaudzis apdraudējums Baltijas valstīm, Valsts prezidents atsaucās uz NATO samitu Madridē š. g. jūnijā, kur sabiedrotie skaidri apliecinājuši, ka izprot Baltijas valstu vajadzības, vienbalsīgi apstiprinot jauno NATO stratēģisko koncepciju, kas paredz visaptverošu un koordinētu pieeju NATO Austrumu flanga un īpaši Baltijas valstu aizsardzības stiprināšanai. 

Runājot par Krievijas agresijas noziegumu Ukrainā, Valsts prezidents norādīja, ka nesodāmība par šādu noziegumu izdarīšanu ir nepieņemama. E. Levits kārtējo reizi stingri uzsvēra, ka ir nepieciešams izveidot īpašu starptautisku tribunālu, kas izmeklētu un tiesātu Krievijas valsti par agresijas noziegumu Ukrainā.

Vienlaikus Valsts prezidents piebilda, ka “šis nav tikai Putina karš – par karu Ukrainā ir līdzatbildīgi visi, kuri tic Krievijas imperiālismam un koloniālismam”.

Diskutējot par ilgtermiņa ģeopolitiskajiem izaicinājumiem Eiropā, Valsts prezidents atzīmēja, ka Krievija vienmēr būs Baltijas valstu kaimiņš, un visi ilgojas redzēt brīvu, demokrātisku, stabilu un prognozējamu Krieviju bez imperiālistiskām un koloniālām ambīcijām. Autoritārajiem režīmiem jākļūst par pagātnes mācībām.

Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

TOP Komentāri

avatar