Skolotājiem un skolu vadībai iespēja satikties konferencē par jēgpilnu mācīšanu tehnoloģiju laikmetā

Šī gada 14. martā Latvijā jau otro gadu norisināsies skolotāju un skolu vadības pārstāvju konference “Ideju diena”, kas ietvers izglītības un tehnoloģiju ekspertu pieredzes stāstus, iepazīstinās skolotājus ar konkrētiem rīkiem un metodēm jēgpilnai tehnoloģiju izmantošanai un mācīšanai. Ideju dienu organizē Riga Business School kā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) struktūrvienība ar LMT un Ozoco finansiālu atbalstu. Organizatori aicina pieteikties konferencei “Ideju diena” līdz šī gada 8. martam šeit: https://idejudiena.rbs.lv/

Konferences “Ideju diena” pirmajā daļā ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem dalīsies izglītības nozares eksperti – Duglass Kiangs (Douglas Kiang) no ASV, kuram ir vairāk nekā 28 gadu pieredze, mācot STEM tēmas cilvēkiem dažādos vecumos un līmeņos, tajā skaitā Hārvarda Universitātē; Guna Puce, e-pārvaldes eksperte un aizrautīga digitalizācijas aizstāve, kura ar savu pieredzi dalījusies dažādos ārvalstu projektos – Omānā, Dienvidāfrikas Republikā, Panamā, Namībijā un citur, palīdzot valdībām modernizēt pakalpojumus uzņēmējdarbības vidē; un Māra Jākobsone, Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) valdes locekle un informācijas sabiedrības attīstības un digitālo prasmju koordinatore. 

Dienas otrajā daļā konferences dalībniekiem būs iespēja piedalīties darbnīcās par piecām tēmām, balstoties uz Eiropas Komisijas izstrādātu digitālo kompetenču ietvaru, kas palīdz izglītības iestādēm, darba devējiem un politikas veidotājiem izprast un novērtēt digitālās kompetences dažādās jomas. Noslēgumā paredzēta diskusija “Kā paaugstināt pedagogu digitālo kompetenci?” un iedvesmas stāsts no skolēna Roberta Legzdiņa par uzņēmuma “Spotloc” attīstību.               

Konferences “Ideju diena” centrālais mērķis ir tehnoloģiju apguves veicināšana Latvijas skolās. Lai to īstenotu, Riga Business School strādā ciešā sadarbībā ar valsts pārvaldes iestādēm un tehnoloģiju nozares partneri – LMT. 

Anda Čakša, Izglītības un zinātnes ministre: ”Aizvadītā gada Ideju diena tehnoloģiju jomas skolotājiem bija vērtīga iniciatīva, kas sekmēja jaunāko tehnoloģiju apguvi, ar kuru Riga Business School kā RTU struktūrvienība apliecināja nepieciešamību šādas apmācības ieviest arī ikdienas nodarbībās skolās, ne tikai ”Programmēšanas” vai ”Dizains un tehnoloģijas”, bet arī citu priekšmetu skolotājiem. Vēlos izteikt atzinību Riga Business School par atkārtotu pasākuma organizēšanu, tādējādi savedot kopā uzņēmumus ar izcilu tehnoloģiju lietošanas praksi un ikvienu Latvijas skolotāju, lai sniegtu tiem praktiskas iemaņas un veicinātu vispārēju skolu tehnoloģisko attīstību. Aicinu visus skolotājus būt daļai no Ideju dienas – iedvesmoties un paņemt labākās idejas, ko ieviest savās skolās.”

Claudio Rivera, Riga Business School direktors: ”Ņemot vērā pagājušā gada labo pieredzi Ideju dienā, pulcējot vairāk nekā 150 programmēšanas, dizaina un tehnoloģiju priekšmetu un citu priekšmetu skolotāju, arī šogad skolotāji ir aicināti pilnveidoties un apgūt pasaules līmeņa tehnoloģiju izmantošanu un labākās pieredzes iekļaušanu savā ikdienā. Vēlos uzsvērt, ka, turpinot iepriekš uzsākto iniciatīvu, aicinām piedalīties arī citu priekšmetu skolotājus, kuri nav saistīti ar informāciju tehnoloģijām. Pateicoties LMT atbalstam, esam šogad iedvesmojušies no Eiropas Iedzīvotāju digitālo kompetenču ietvara DigComp veicināt tehnoloģisko prasmju apguvi 5 kompetenču jomās: informācija un datu pratība, komunikācija un sadarbība, digitālais saturs un tā radīšana, drošība un problēmu risināšana. Tehnoloģiju joma šobrīd ieņem nozīmīgu lomu gan mūsu ikdienā, gan profesionālajā jomā, tādēļ šīs prasmes skolotājiem sniegs atbalstu maksimāli kvalitatīvu jaunāko tehnoloģiju pielietošanai.”

Foto: canva.com

TOP Komentāri

avatar