Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna sportistu godināšanas ceremonijā “Trīs zvaigžņu balva 2023”

17. janvārī Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs “Trīs zvaigžņu balva 2023” nominācijā “Mūža ieguldījums sportā” attālināti sveica riteņbraucēju, treneri, sporta menedžeri, uzņēmēju un bijušo Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidentu Igo Japiņu.

Dāmas un kungi!

Sportisti!

Sporta līdzjutēji un sporta draugi!

Igo Japiņš ar savu redzamo un neredzamo darbu uz pasaules velosporta kartes no jauna ir atgriezis Latviju. Viņš ir trenējis mūsu izcilākos riteņbraucējus. Bet Latvijas ceļus un takas ir iekrāsojis ar Vienības braucienu, kurā man pašam bija gods piedalīties 2023. gadā.

Šovakar man ir liels pagodinājums par mūža ieguldījuma balvu sportā sveikt Igo Japiņu. Un šis ir sveiciens ne tikai Japiņa kungam, bet arī tiem tūkstošiem, kas, viņa iedvesmoti, visu mūžu ir minuši un min riteņa pedāļus.

Mēdz teikt, ka riteni no jauna nav jāizgudro. Igo Japiņš tik tiešām nav izgudrojis jaunu riteni, bet palīdzējis velosipēdu ieraudzīt citā gaismā. Dažiem viņš ir palīdzējis ieraudzīt riteni kā transportlīdzekli uz sacensību medaļām. Un tūkstošiem cilvēku Latvijā viņš palīdzējis riteni ieraudzīt kā transportlīdzekli uz gandarījumu un jauniem draugiem. Uz veselību un prieku. Arī man. Paldies, un braucam tālāk!

Aicinu godināt šīs dienas varoni un velo sporta dižmeistaru Igo Japiņu!

Video: Valsts prezidenta kanceleja

TOP Komentāri

avatar