Luminor piešķir 10,4 miljonu eiro finansējumu industriālā parka Rumbula projektam

Turpinot jau aizsākto sadarbību, Luminor banka piešķīrusi 10,4 miljonu eiro ilgtermiņa aizdevumu nekustamo īpašumu attīstītājam Sirin Development, A klases industriālajam parkam Rumbula. Projekts tika īstenots vairākos posmos, un šobrīd ekspluatācijā ir nodots un jau pilnībā iznomāts ceturtais noliktavu komplekss  28 000 m2 platībā.

Sirin Development ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem Baltijā, kas 15 gadu laikā attīstījis nekustamos īpašumus vairāk nekā 600 tūkstošu kvadrātmetru platībā un šobrīd Latvijā un Lietuvā pārvalda nekustamos īpašumus 324 tūkstošu kvadrātmetru apmērā.  

Uzņēmums nesen pabeidza ceturto A klases noliktavu kompleksu Rumbulas loģistikas parkā. Visu noliktavu būvniecībā izmantoti energoefektīvi materiāli un metodes, kā arī inovatīvi inženiertehniskie risinājumi, lai noliktavās radītu labus darba apstākļus un samazinātu komunālos maksājumus. Loģistikas parks atrodas Latvijas galveno autoceļu A4, A5, A6 un A7 tuvumā un ir lieliski piemērots uzņēmumiem, kas darbojas visā Baltijas teritorijā.   

Ilze Zoltnere, Luminor bankas Korporatīvā departamenta vadītāja stāsta: “Mūsdienīgas un augstiem energoefektivitātes standartiem atbilstošas noliktavas palīdz nomniekiem ietaupīt resursus un optimizēt izmaksas, kas mūsdienās ir viens no būtiskākajiem kritērijiem. Luminor izsniedza finansējumu arī projekta pirmās kārtas īstenošanai, šis aizdevums ir nākamais solis ilgtermiņa sadarbības paplašināšanā, tāpēc priecājamies par iespēju atbalstīt klientu kārtējās projekta kārtas veiksmīgā realizēšanā.”

“Rumbulas loģistikas parka ceturtā kārta ir veiksmīgi pabeigta, paplašinot parka kopējo platību līdz 90 tūkstošiem kvadrātmetru. Redzam, ka arvien biežāk uzņēmumi dod priekšroku loģistikas parkiem, nevis atsevišķām noliktavu ēkām. Lielākos parkos ir iespēja telpas pielāgot pēc vajadzības, un tur veidojas sava ekosistēma, kas atvieglo sadarbību starp nomniekiem, tā palīdzot ietaupīt izmaksas. Modernas, ilgtspējīgas noliktavas ne tikai garantē darbības efektivitāti, bet arī izvirza kā prioritāti darbinieku labklājību. Loģistikas parka Rumbula stratēģiskā atrašanās vieta, pieejamība un konkurētspējīgās cenas ir padarījušas to par pievilcīgu izvēli dažādiem uzņēmumiem. Arī mūsu nākotnes plāni ir ambiciozi — Viļņā, Kauņā, Rīgā un Tallinā esam uzsākuši attīstītību 120 000 kvadrātmetru platībā, tos nodosim tirgus apritē līdz 2024. gadam. Blakus lidostai Rīga, Grenču ielā, ir plānots projekts 26 000 kvadrātmetru platībā,” stāsta Sirin Development izpilddirektors Laurīns Kuzavs (Laurynas Kuzavas).

Par Sirin Development

Sirin Development ir viens no lielākajiem nekustamā īpašuma attīstītājiem loģistikā Baltijā. Saskaņā ar PropertyEU datiem uzņēmums ir viens no Top 20 loģistikas nekustamā īpašuma attīstītājiem Eiropā. Uzņēmums 15 darbības gadu laikā ir attīstījis vairāk nekā 600 000 kvadrātmetru īpašumu un šobrīd pārvalda 324 000 kvadrātmetru loģistikas nekustamā īpašuma Lietuvā un Latvijā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar