Topošajiem vecākiem plaša interese par gaidāmajām dzemdībām un mazuļa aprūpi

Topošajiem un jaunajiem vecākiem jebkurš jautājums saistībā ar mātes un bērna veselību ir ļoti svarīgs, un Veselības centru apvienības (VCA) poliklīnikā “Aura” viņiem veltītajā Grūtnieču pēcpusdienā, tiekoties ar dažādiem sievietes un bērna veselības speciālistiem, atsaucās 60 dalībnieki.

“Ģimene ir jebkuras valsts labklājības pamatā, tādēļ esam gandarīti, spējot palīdzēt visiem tās locekļiem, īpaši bērniņa gaidīšanas periodā redzēt, kā mazulis aug un attīstās emocionāli un fiziski veselā ģimenē. Bērniņa gaidīšanas laiks un pirmais gads pēc viņa piedzimšanas jaunajiem vecākiem ir ļoti īpašs! Pat pieredzējušiem vecākiem izaicinājumu un jautājumu ir daudz un laikā, kad apkārt ir tik daudz un dažādas informācijas, sev svarīgās atbildes būtiski saņemt no zinošiem speciālistiem. Grūtnieču pēcpusdienā, tiekoties ar topošajiem un jaunajiem vecākiem, pārliecinājāmies, ka interese ir par visdažādākajām tēmām. Esam pārliecināti, ka spējam ne tikai dalīties pieredzē, bet sniegt arī augsti kvalificētu medicīnisko palīdzību, sekojot mātes un bērna veselībai un labsajūtai grūtniecības laikā, izmantojot perspektīvākās ultrasonogrāfiskās tehnoloģijas un pieredzējušu speciālistu komandu, savukārt, risinot mātes veselības un intīmās labsajūtas jautājumus pēc dzemdībām – maksts sausuma, noslīdējumu vai urīna nesaturēšanas problēmu gadījumā, sekojot novitātēm, piedāvājam Mona Lisa Touch programmu, kā arī komandā ar fizioterapeitu mācām veikt vingrinājumus apzinātai iegurņa pamatnes muskuļu kontrolēšanai ar speciālajiem trenažieriem Pelvic trainer un Emsella. Poliklīnika “Aura” ir ģimenes poliklīnika, tāpēc īpašu vērību pievērsām arī jautājumiem, kas topošajiem vecākiem aktuāli par mazuļa attīstību pēc piedzimšanas – rehabilitāciju, valodas attīstību, pirmajiem zobiņiem,” par Grūtnieču pēcpusdienas aktualitātēm stāsta Veselības centru apvienības (VCA) Sievietes veselības centra “Aura” vadītāja Edīte Domaševa. Viņas pieredze arī liecina, ka neskaidrības, kā vienā vai otrā situācijā rīkoties, topošās un jaunās māmiņas uztrauc, tādēļ būtiski iespējami vairāk sniegt informāciju, veidojot klātesošas, empātiskas, atbildīgas attiecības starp ārstniecības personu un pacientu, rūpīgi izvērtējot, kad patiešām jāmeklē tūlītēja palīdzība un kad situācijas risinājums var pagaidīt.

Lielākā topošo vecāku interese Grūtnieču pēcpusdienā bija par gatavošanos un dzemdību procesu, abpusēju sadarbību starp dzemdētāju un vecmāti, mazinot dzemdību traumatisma iespējamību. Tika apspriests arī, ka aizvadītajos gados sievietes aizvien vairāk sāk apzināties, cik būtiski ir dzemdes kakla vēža izmeklējumi, kurā brīdī nepieciešama speciālista konsultācija. Tāpat Grūtnieču pēcpusdienas dalībniekiem bija interese, kā, audzinot bērnu, var pielietot mākslas terapiju, kā kopt bērna piena zobiņus, kad pirmo reiz jādodas pie zobārsta, kāda nozīme ir vecāku runai bērna valodas pareizai attīstībai un veicināšanai un kurā brīdī būtu jāmeklē speciālista padoms.

Veselības centru apvienības (VCA) poliklīnikas “Aura” organizētajā Grūtnieču pēcpusdienā pieredzē dalījās VCA Ginekoloģijas dienesta vadītāja, ginekoloģe-dzemdību speciāliste Karlīna Elksne, Sievietes veselības centra “Aura” ginekoloģe-dzemdību speciāliste, kolposkopijas speciāliste Olga Plisko, vecmāte Agnese Lemeševska, VCA poliklīnikas “Aura” mākslas terapeite Alīna Anna Pitkeviča, audiologopēde Paula Jansone un bērnu zobārste Kristīne Romanova.

Tāpat Grūtnieču pēcpusdienas dalībniekiem bija arī iespēja pavingrot fizioterapeites Anastasijas Alifanovas vadībā, apskatīt VCA poliklīnikas “Aura” telpas, medicīnas iekārtas un dažādos rehabilitācijā pielietos trenažierus.

VCA poliklīnikas Aura rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļā pieejamās iekārtas sievietes veselībai:

  • MonaLisa Touch lāzers

  • Pelvic Trainer, Emsella – ar kura palīdzību var iemācīties apzināti kontrolēt iegurņa muskuļus

VCA poliklīnikā “Aura” ir pieejami valsts apmaksāti un maksas pakalpojumi. 

VCA poliklīnika “Aura” ir mūsdienīga ārstniecības iestāde – te ir plaša rehabilitācijas un fizikālās terapijas nodaļa, kurā strādā profesionāli speciālisti, izveidota īpaša maksas pakalpojumu nodaļa, ar augsti kvalificētu speciālistu konsultācijām – “Aura Premium”, mūsdienīga endoskopiju nodaļa, dienas terapijas stacionārs.

VCA rīko arī lekciju un nodarbību ciklu topošajiem vecākiem par gatavošanos dzemdībām un mazuļa aprūpi ar nosaukumu – Jauno ģimeņu skola. Tas „Veselības centru apvienības” poliklīnikās “Elite”, “Jugla”, “Dzelzceļš” ir īpašs papildu pakalpojums klātienē jauno ģimeņu izglītošanai, ko iedzīvotāji labprāt izmanto. Informācija jaunajiem vecākiem pieejama arī VCA kontā sociālajās vietnēs.

Attēli: publicitātes

TOP Komentāri

avatar