Lieldienu olu sacepums

Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim. Tieši tāpat ir ar Lieldienu galdu. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.  

Lieldienu olu sacepums (60 minūtes)
Nepieciešams
Kukulis tostermaizes – baltmaizes vai pilngraudu
1⁄2 paciņa sviesta
8 olas
500 ml saldā krējuma
400 g sarīvēta oranžā Čedaras siera
300 g bekona (pēc izvēles)
400 g svaigu vai saldētu brokoļu
2 ēd. k. Provansas garšvielu
1 ēd. k. sāls
1 ēd. k. Piecu piparu maisījuma

3 ēd. k. rīvmaizes

Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta. Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto.  Sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā. Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi. Pasniedz karstu.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar