5 ēdieni, ko ņemt līdzi piknikā ar ģimeni

Līdz vasaras beigām atlicis tikai mēnesis, un tāpēc ir pienācis pēdējais laiks doties piknikā ar visu ģimeni un pilnībā izbaudīt atlikušās siltās dienas! Taču kārtīgs pikniks nav iedomājams bez sātīgiem, gardiem ēdieniem. Ja nezini, ko gatavot uz pikniku, tad mēs šajā rakstā sniegsim risinājumu – ieteiksim piecus ēdienus, kuriem jābūt līdzi uz katru šādu pasākumu!

Tostermaizītes

Bez tostermaizēm piknikā neiztikt! Tās ir viegli pagatavojamas un garšo gan bērniem, gan pieaugušajiem. Iesakām sagatavot veselīgas maizītes, piemēram, ar sieru, tomātiem, gurķiem, avokado, salātiem, humusu vai pesto. Noteikti paeksperimentē, izmēģini dažādas sastāvdaļu kombinācijas. Lai pagatavotu šos gardumus par īpaši labām cenām, iesakām izpētīt atlaides veikalos un pēc tam iegādāties visas nepieciešamās izejvielas.

Vrapi

Foto: Unsplash.com/Rudy Dong

Vrapus vari gatavot pēc saviem ieskatiem – veģetārus, vegāniskus vai ar gaļu. Iesakām izvēlēties vasarīgas sastāvdaļas: avokado, dažādas krējuma mērces, piemēram, rančo mērci, pesto, humusu, papriku, ķiršu tomātus, un citus dārzeņus. Ja vrapus vēlies pagatavot ar gaļu, tad vislabākā izvēle ir kraukšķīgi apcepta vistas fileja, taču, ja tev patīk eksperimentēt, noteikti vari pamēģināt arī maltu liellopa vai cūkas gaļu. Savukārt veģetāra un vegāniska dzīvesstila piekritējiem labākās opcijas būs apceptas sojas un falafela kotletītes.

Pirms iepirkšanās noteikti noderēs izpētīt kādu akciju bukletu, lai nepārtērētos. Tāpēc, kad dosies uz savu tuvāko Maxima veikalu pēc svaigiem dārzeņiem vrapam, Maxima bukleti tev uzrādīs vislabākos piedāvājumus.

Pankūkas

Pievēršoties saldajiem ēdieniem, pankūkas ir izcils variants. Tās kopā ar dažādām saldajām mērcēm, ievārījumiem, augļiem un riekstiem garšos lieliski. Ja vēlies eksperimentēt, gatavo tās no dažādiem miltiem – auzu, pilngraudu, rudzu, rīsu, kviešu, griķu un citiem – un izbaudi garšu atšķirības.

Tomēr, kurš teica, ka pankūkām ir jābūt tikai saldām? Sāļās pankūkas ar, piemēram, sieru, šķiņķi, tomātiem un dažādām mērcēm ir tikpat lieliskas. Vegānisma un veģetārisma piekritējiem iesakām šķiņķi aizstāt ar apceptiem sojas gabaliņiem un govs piena sieru ar tofu siera šķēlītēm.

Ja vēlies pagatavot pankūkas, kurās iekļauts vesels lērums ar sastāvdaļām, tas būs nedaudz dārgāk, taču, ja iepirkšanās laikā kārtīgi izpētīsi visas atlaides veikalos, ļoti iespējams, ka atradīsi lieliskus piedāvājumus.

Olu salāti

Piknikā vislabāk ņemt līdzi šāda veida salātus, jo pastāv risks, ka nēsāšanas dēļ salāti ar lapām un dārzeņiem sajauksies un nebūs tik garšīgi, kā vēlams. Ja vēlies, vari paņemt mazus pilngraudu maizes groziņus, kuros ielikt olu salātus un apēst vienā kodienā.

Burgeri

Foto: Unsplash.com/Miha Rekar

Burgeru gatavošanā ir iespējams izcili izpausties – vari pagatavot veģetāro burgeru ar falafela vai sojas kotleti, dārzeņiem, dažādiem sieriem un mērcēm, vai vegānisko burgeru ar tofu vai hailloumi sieru un tiem pašiem dārzeņiem un vegāniskām mērcēm, piemēram, vegānisko majonēzi. Ja esi gaļas cienītājs, variantu ir tikpat daudz – vistas, liellopa, cūkas, tītara, brieža, aļņa u.c. gaļa, kā arī daudz un dažādu sieru, dārzeņu un mērču.

Ja esi iecerējis burgerā ievietot smalkāku gaļu, piemēram, brieža vai aļņa gaļu, tad iepirkšanās laikā noteikti izpēti atlaides veikalos. Tavi pūliņi visticamāk atmaksāsies, jo iegādāsies kvalitatīvu produktu par draudzīgu cenu!

Publikācija sadarbībā ar Infinitum Agency SIA

Attēls: Pexels.com/Kampus Production

TOP Komentāri

avatar