Rīdzinieki aicināti piedalīties Lielajā talkā; pašvaldība izvedīs atkritumus no 77 vietām

Jau sestdien, 30. aprīlī, no plkst. 9.00 līdz 15.00 visā Latvijā notiks “Lielā talka”, kuras laikā Rīgas dome aicina rīdziniekus sakopt savas apkārtnes teritorijas. Rīgas pašvaldība šogad plāno izvest savāktos atkritumus no 77 pieteiktajām vietām.

Talkas vietu reģistrācija ir noslēgusies, tāpēc iedzīvotāji aicināti piebiedroties jau apstiprinātajām talkas vietām, ar kurām var iepazīties vietnē talkas.lv

Rīgas pašvaldībā saņemti 187 pieteikumi talkas vietām, no tām apstiprinātas 124 vietas. No 77 apstiprinātajām vietām savāktos atkritumus izvedīs pašvaldība, bet no pārējām vietām atkritumu izvešanu apņēmušies veikt pieteicēji. Apstiprināto talkas vietu pieteicēji jau sākuši saņemt atkritumu savākšanai nepieciešamos maisus.

Visaktīvākie talkotāji šogad ir Pārdaugavā, Mangaļsalā, Mežaparkā, Jugla, Mežciemā un Dārziņos. Galvenokārt talkas pieteikuši uzņēmumi un dažādas biedrības.

Rīgas dome talciniekiem atgādina, ka pašvaldība atkritumu izvešanu organizēs tikai no apstiprinātajām talkošanas vietām pašvaldības teritorijās, un tas tiks veikts divu līdz trīs nedēļu laikā pēc talkas. No citām teritorijām atkritumu izvešanu jāorganizē pašiem talciniekiem. Tāpat jāatceras, ka atkritumu novietošana un izmešana citas personas īpašumā, tajā skaitā pašvaldības, bez saskaņošanas un tiem neparedzētā vietā ir administratīvi sodāma rīcība.

“Lielajā talkā” ir iesaistījies arī pašvaldības uzņēmums “Getliņi EKO”, kas pieņems 200 tonnas atkritumu no pašvaldības par samazinātu maksu.

Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis šogad talkos kopā ar pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” darbiniekiem Grāpju pussalā. 

Rīgas pilsētas apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) apkaimju koordinatori aicina iedzīvotājus līdz 1. maijam iesūtīt foto no savām talkas vietām Rīgā pievienošanai apkaimju foto galerijām. Foto tiks publicēti AIC apkaimju punktu grupās “Facebook”. Pirmajiem 40 foto iesūtītājiem katrā no septiņiem AIC punktiem atbilstošajām teritorijām būs iespējams saņemt pavasarīgu sveicienu – puķes stādu, kurš vienlīdz labi jutīsies kā uz palodzes, tā puķu dobē, un nelielas dāvanas no Rīgas pašvaldības. 

Ja radušies jautājumi vai neskaidrības par Lielās talkas norisi Rīgā, lūgums zvanīt Rīgas talkas koordinatoriem atbilstoši administratīvajai teritorijai pa tālruņiem:

  • Rīgas Latgales priekšpilsēta un Rīgas Centra rajons – Andrejs Arnis 67026056;
  • Rīgas Latgales priekšpilsēta un Rīgas Centra rajons – Marianna Skudra 67026654;
  • Rīgas Ziemeļu rajons un Rīgas Vidzemes priekšpilsēta – Vijars Zadarožnajs 67013579;
  • Rīgas Ziemeļu rajons un Rīgas Vidzemes priekšpilsēta – Vera Solovjova 67105924;
  • Rīgas Zemgales priekšpilsēta un Rīgas Kurzemes rajons – Baiba Zvaigzne 67037074;
  • Rīgas Zemgales priekšpilsēta un Rīgas Kurzemes rajons Rolfs Vendiņš 67181874.

“Lielā talka” ir nevalstiska kustība Latvijā, kas kopš 2008. gada ne tikai katru gadu organizē talkas visā valstī, bet īsteno arī dažādus projektus sabiedrības izglītošanai vides aizsardzības jautājumos.

TOP Komentāri

avatar