Ričards Klaidermans ar solokoncertu viesosies Dzintaru koncertzālē

14.augustā plkst.20 Dzintaru koncertzālē ar koncertu viesosies pasaulslavenais pianists Ričards Klaidermans. Koncertā, kurā piedalīsies arī orķestris, franču klavieru virtuozs atskaņos gan savas dziesmas, gan pasaules mūzikas klasiku. 

Viņa repertuārs variē no klasikas līdz vieglam džezam, taču pāri visam Klaidermans ir nepārspējams romantisko noskaņu meistars, jo liriskas un maigi emocionālas notis caurvij ikvienu viņa skaņdarbu.

Runājot par romantisko klavierspēles žanru, Ričards Klaidermans uzsver, ka šī mūzika ir ļoti nepieciešama, jo tā liek klausītājiem justies vēl labāk. Pasaulslavenais pianists savos koncertos ievērojis, ka publika uz tiem nāk tieši izjust šo romantiku. «Un kas tāds mums ir nepieciešams ikdienas dzīvē, it īpaši šajā nebūt ne vieglajā laikā,» saka mūziķis.

Vienkāršais un sirsnīgais francūzis Ričards Klaidermans nekad nav vēlējies kļūt par superzvaigzni, tomēr pianista albumu tirāžas liecina, ka viņš atpazīstamības ziņā pasaulē sasniedzis vairāk nekā jebkurš cits mūzikas izpildītājs. Jāpiebilst, ka Klaidermans ir arī veiksmīgākais pianists pasaulē – tas ir apstiprināts pat ar ierakstu Ginesa pasaules rekordu grāmatā. Pats pirmais Ričarda Klaidermana koncerts notika 1978. gadā Vīnē. Savukārt Latvijā, kur viņa pirmais koncerts notika 1999.gadā, pianistu piesaista tieši publika, kura vienmēr viņu ir mīļi uzņēmusi. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar