Kas vieno politiku un novusu? Eiropas Parlamenta vēlēšanu gaidās 15. maijā notiks novusa turnīrs “Kijas diplomātija”

15. maijā Eiropas Parlamenta vēlēšanu deputātu kandidātiem un ikvienam spēlēt gribētājam būs iespēja kļūt par novusa spēles partneriem, krustojot kijas unikālā novusa turnīrā “Kijas diplomātija”. Turnīra ietvaros no pl. 16.00 līdz 20.00 Vidzemes tirgus Piena paviljonā (Brīvības ielā 90, Rīgā) neformālā gaisotnē pie 20 galdiem notiks novusa spēles, kuru laikā dalībniekiem būs iespēja izbaudīt gan novusu, gan vērtīgas sarunas ar Eiropas Parlamenta deputātu amatu kandidātiem, nevalstisko organizāciju (NVO) pārstāvjiem.

Pasākumā piedalīties aicināti politisko partiju pārstāvji, kuri kandidē uz deputātu amatu Eiropas Parlamenta vēlēšanās, kā arī ikviens novusa čempionāta apmeklētājs, lai neformālā gaisotnē iepazītu deputātu kandidātus un vienlaikus sacenstos par Latvijā radītās spēles – novusa – čempiona titulu. Čempionāta laikā būs iespēja uzzināt dažādus faktus par Eiropas Parlamenta vēlēšanām, uzdot jautājumus kandidātiem par Eiropas Savienību, kā arī iesaistīties neformālās sarunās par sev svarīgām tēmām.

Biedrības Eiropas Kustības Latvijā ģenerālsekretāre Liene Valdmane turnīru raksturo “Azartiska un neformāla gaisotne, 20 novusa galdi un 80 kijas, spēles un sarunas par būtisko – labākais veids, lai noskaidrotu, izzinātu, saprastu pirms pareizā gājiena 8. jūnijā. Eiropas Parlamenta vēlēšanas ir viens no svarīgākajiem notikumiem politikā, kas nosaka Eiropas kursu turpmākajos gados, tāpēc aicinām ikvienu būt klāt.”

Novusa spēlē tāpat kā komunikācijā ir nepieciešami vismaz divi cilvēki. Arī politika ir sava veida spēle, kurā nepieciešams zināt ne tikai spēles noteikumus un pārzināt laukumu, bet trāpīt pareizam kauliņam pareizā brīdī. Novusā turnīrā “Kijas diplomātija” būs iespēja spēles garu apvienot ar vērtīgām sarunām par ārpolitiku, paust savu viedokli un labāk izprast politiķu “spēles” taktiku,” norāda fonda atvērtai sabiedrībai izpilddirektore Ieva Morica.

Turnīra dalībnieki startēs jauktās komandās pēc izlozes principa, kopā spēlējot deputātu kandidātiem, NVO pārstāvjiem, jauniešiem un ikvienam ieinteresētam un aktīvam pasākuma apmeklētājam. Spēles vienlaicīgi notiks pie 20 galdiem, un tās vadīs Latvijas Novusa federācijas pārstāvji, izvirzot neapstrīdamus un godīgus noteikumus. Līdztekus spēlei būs iespēja paust savu viedokli par Eiropas Parlamentu un tā vēlēšanām, spēles gaitu un veidot cieņpilnas sarunas ar pretinieku. Turnīru vadīs Eiropas Kustības Latvijā ģenerālsekretāre Liene Valdmane un komiķis, raidījumu vadītājs Rūdolfs Kugrēns.

Turnīrs norisināsies 15. maijā no plkst. 16.00–20.00, turnīra uzvarētājs tiks paziņots plkst. 19.30. Balvā – spēlēt prieks un vērtīgas sarunas.

Turnīru rīko Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Eiropas Kustība Latvijā un Latvijas Novusa federācija ar Eiropas Savienības atbalstu.

Attēls: publicitātes

TOP Komentāri

avatar