Pērn 575 rīdzinieku ģimenēm piešķirti dzīvokļi

„Aizvadītajā gadā lielākā daļa dzīvokļu piešķirta vismazāk aizsargātajām personām – vientuļiem maznodrošinātiem pensionāriem, invalīdiem, personām ar īpašām vajadzībām, tiem, kuri gaidīja rindā uz sociālo dzīvokli. Pašvaldība to varēja izdarīt, jo pērn nodevām ekspluatācijā lielāko jaunuzcelto sociālo dzīvojamo māju kompleksu Imantas 8. līnijā, uzbūvējot ne tikai trīs sociālās dzīvojamās mājas ar 287 dzīvokļiem, bet arī telpas jaunai un modernai poliklīnikai, sociālajam dienestam un dienas sociālajam centram, kuru pakalpojumus var izmantot gan šo māju, gan apkaimes iedzīvotāji,” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko.

 

Pērn sociālos dzīvokļus kopumā ir saņēmušas 364 personas (ģimenes), no tām 23 personas ieguvušas īpaši aprīkotus dzīvokļus, kas pienākas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Dzīvokļi izīrēti 48 maznodrošinātām ģimenēm, kuras dzīvojušas denacionalizētās mājās, pie jauniem mājokļiem tikušas 45 ģimenes, jo to iepriekšējās dzīvojamās telpas tika atzītas par pastāvīgai dzīvošanai nederīgām Dzīvojamās telpas nodrošinātas 32 bērniem – bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušajiem bērniem, kuri sasnieguši pilngadību, 23 personām, kuras izcietušas sodu brīvības atņemšanas vietās, 15 ģimenēm, kuras tika iztiesātas no dzīvojamās telpas. 18 ģimenēm dzīvojamā telpa izīrēta uz mazāku dzīvojamo telpu, vēl 11 ģimenēm sniegta neatliekama palīdzība dzīvokļa jautājuma risināšanā. Dzīvokļi izīrēti deviņām daudzbērnu ģimenēm, piecām politiski represētām personām, bet piecām ģimenēm likvidēti kopējie dzīvokļi, pievienojot brīvās istabas.

 

Tā kā dzīvokļu rindā ir reģistrētas 4657 ģimenes, arī šogad tiks turpināta mājokļu programmas īstenošana. Šogad iecerēts par sociālo māju pārbūvēt ēku Aglonas ielā 35/1, kurā varētu izveidot ap 200 sociālo dzīvokļu. Tiks rekonstruēta arī māja Ieriķu ielā 28, šeit izbūvēs 45 dzīvokļus.

TOP Komentāri

avatar