Pavasarīgie lieldienu kartupeļu salāti

Svētku brīvdienas ir īstais laiks, ko pavadīt kopā ar ģimeni, sarīkojot pašiem savas nelielas svinības. Ja arī šobrīd iespējas doties pie dabas ir ierobežotas, vari sarīkot svētkus piemājas dārzā vai mājoklī un pagatavot ko gardu svētku galdam. Lieldienas var svinēt gan tautas tradīcijās, gan kā reliģiskus svētkus, bet var padarīt arī par vieglu, priecīgu un modernu ģimenes kopā sanākšanu par godu pavasarim. Tieši tāpat ir ar Lieldienu galdu. Rimi Gardēdes Signe Meirāne un Ilze Jurkāne iedrošina izmēģināt jaunus apvāršņus tradicionālajās Lieldienu galda receptēs.  

Pavasarīgie lieldienu kartupeļu salāti (60 minūtes)

Nepieciešams:
500 g mazo kartupelīšu
20 paipalu olas
2 lieli gurķi
1 liela buntīte diļļu
1 liela buntīte loku
150 g majonēzes
150 g skābā krējuma
2 ēd. k. sinepju
2 ēd. k. mārrutku
Sāls, pipari

Pagatavošana
Novāri kartupeļus sālsūdenī. Tikmēr sakapā gurķus, dilles un lokus.
Novāri paipalu oliņas, ieliec aukstā ūdenī uz 10 minūtēm. Nolobi tās. 15 oliņas sagriez četrās daiviņās, 5 pārgriez uz pusēm. Kartupeļus nokās. Kad tie drusku atdzisuši, nomizo un sagriez mazos gabaliņos.
Liec lielā bļodā, rūpīgi iemaisi dilles un lokus (mazliet pietaupot dekorēšanai), gurķus, majonēzi, krējumu, sinepes un mārrutkus. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Ļoti uzmanīgi iemaisi paipalu olu ceturtdaļas.
Pārliec servējamā traukā un dekorē ar paipalu olu pusītēm, dillēm un lociņiem.

Foto: publicitātes

 

TOP Komentāri

avatar