Kaspars Markševics dziesmā Tava karaļvalsts aicina noskumušos pasmaidīt

Romantiskais dziedātājs, mūziķis, Latvijas radio 2 ētera balss Kaspars Markševics sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču klausītāju vērtējumam nodod jaunu dziesmu Tava karaļvalsts, kurai tapis arī neparasts videoklips. Šis ir ilgi, gandrīz gada garumā lolots stāsts par mīlestību, un šī tēma caurvij visu Kaspara daiļradi

Dziedātāja ieskatā jaunais skaņdarbs sasaucas ar šo laiku, kurā ik dienu nākas apzināties, cik mēs kā cilvēki esam nežēlīgi, dažkārt naidīgi noskaņoti viens pret otru, vienlaikus nelaimīgi: „Šajā dziesmā ir brīnišķīgi vārdi, par to, ka visi pulksteņi iet savu gaitu, un tā notiek mūsu dzīvē. Mēs nevaram apturēt laiku, katru sekundi kaut kas mainās. Notiek karš, mirst un arī dzimst bērni, bet, kad saulīte uzausīs, varbūt nelaimīgie pārstās bēdāties,” skaņdarba ideju skaidro Kaspars Markševics.

„Ar šo dziesmu vēlos dāvāt saules staru klausītājiem ne tikai mūsu zemē, bet arī tautiešiem, kuri pametuši valsti. Bieži ne pēc pašu gribas, bet dzīves situācijas piespiesti. Es labprāt vēlētos palīdzēt dzīves sagrautajiem likteņiem un noteikti ceru uz laimīgām beigām. Dzīve taču ir skaista, sevišķi, ja spējam vienoties kopīgā dziesmā, kā tas notiek Dziesmu un deju svētkos.”

Ar dziesmu Tava karaļvalsts popmūzikā debitē mūzikas autors Nils Vētra, vārdus sacerējis liepājnieks Sergejs Abramovs. Dziesmas ar viņa dzeju ir grupas Mūzikas kolekcija, dziedātāja Harija Joniškāna u.c. repertuārā. Reiņa Krūziņa sacerējums Vai tu jūti, mana mīļā ar Sergeja vārdiem Kaspara Markševica priekšnesumā sasniedza 5. vietu aptaujā Latvijas sirdsdziesma ‘2022. Tas dziedātāju iedvesmoja uzrunāt S. Abramovu nākamajai sadarbībai:

„Aizsūtīju vairākus dzejoļus Kasparam, viņš izraudzījās šo, un iznākusi ļoti skaista dziesma,” priecājas Sergejs, kas ne vien dzejo, bet arī pats sacer dziesmas un spēlē ģitāru. „Manos vārdos šis un tas ir mainīts, pieskaņots mūzikai. Sākumā tas bija kā dumpiniecisks aicinājums atmosties cilvēkiem, bet tagad vēstījums kļuvis personiskāks – aicinājums pamosties mīlestībai.”

Videoklipa režisors Intars Rešetins izraudzījis neordināru ceļu un atteicies klaji ilustrēt dziesmas Tava karaļvalsts saturu: 

„Esmu priecīgs, ka Kaspars mani uzrunāja un deva iespēju strādāt ar viņu. Mēs apzināti radījām videoklipu bez konteksta ar dziesmas stāstu un paužam tajā attieksmi pret laiku, telpu un ģeopolitisko vidi, kurā šobrīd atrodamies. Mani iedvesmo Kaspara dzīvesstāsts, kas sasaucas ar dziesmu, un vēlējos parādīt, cik viņš ir lielisks un gaišs cilvēks. Kaspars ir cīnītājs, un videoklipa pamatā ir animācijas filma par mazu cilvēciņu, kurš rāpjas kalnā, iedvesmojot katru ticēt saviem spēkiem, protams, arī brīnumam.”

Videoklipu papildina arī kadri, kuros redzami arī dziedātājs un režisors, tie filmēti omulīgā kafejnīcā Āgenskalnā. 

Audiovizuālais materiāls: publicitātes 

TOP Komentāri

avatar