Kaltēti banāni un to dažādās variācijas

Kā ik katru gadu, vasaras sezona strauji tuvojas noslēgumam, un jau pēc nepilnām divām nedēļām bērni atkal atsāks skolas gaitas. Neatkarīgi no tā, vai skolēni mācību procesam seko līdzi klātienē vai attālināti, ir svarīgi rūpēties, lai tie ik dienu uzņemtu sabalansētu un veselīgu uzturu, kas ne tikai remdē izsalkumu stundu starplaikos, bet arī nodrošina nepieciešamo uzturvielu un vitamīnu uzņemšanu. Tas ir sevišķi būtiski augušam organismam, lai ļautu pilnvērtīgi koncentrēties mācībām, uzlabotu atmiņu un stimulētu smadzeņu darbību. Audzinot savu meitu nu jau gandrīz septiņus gadus, Barbora.lv garšas eksperts, pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis ir pārliecināts, ka bērna uzturam, pirmkārt, ir jābūt nesamākslotam, veselīgam un ar tīru garšu. Un, ja bērns kādus ēdienus vai produktus savā uzturā uzņemt nevēlas, tad iemesls tam, visticamāk, ir nepareiza to pagatavošana. 

Kaltēti banāni un to dažādās variācijas

Vēl viena ļoti garda un bērnu iecienīta saldās uzkodas opcija, kas neprasa teju nekādu piepūli un kuru veido tikai divas labi pazīstams sastāvdaļas. Tā ir arī laba ideja, kur likt lietā izteikti nogatavojušos banānus, ko tāpat vairs negribas lietot uzturā.

  • Banāni – 2-3 gab.
  • Kanēlis vai kakao pulveris – tējkarote
  • Šokolāde vai saldējums (pēc izvēles)
  • Banānus nomizo un griež ripiņās vai plānās šķēlēs gareniski. Uzsilda krāsni līdz 60 grādiem vai izmanto žāvēšanas režīmu ar ventilatoru, ja tāds ir pieejams. Kā alternatīvu un nebūt ne dārgu variantu banānu žāvēšanai var izmantot arī dehidratoru, ko uzstāda uz tiem pašiem grādiem. Banānu šķēles vai ripiņas izklāj uz cepamā papīra vai silikona un apkaisa ar kanēli vai citu garšvielu pēc izvēles, kaltē 6-7 stundas. Izņem no krāsns, atdzesē. Rezultātā banānu našķiem jābūt daudz saldākiem un ar patīkamu tekstūru. Tos var ēst tāpat maltīšu starplaikos vai izmantot kā piedevu muslim, jogurtam vai saldajiem sendvičiem, kā arī izteikti saldā variantā tos var iemērkt kausētā šokolādē vai sasmalcināt un iemaisīt saldējumā, baudot šo uzkodu mājās.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar