Gardēžu tūrē aicina iepazīt Vidzemi

Kaut arī gaisā jaušams rudens tuvums, ceļojumu sezona nebūt nav beigusies! To zina arī Rimi Gardēži, kuri uzsāk jaunu kampaņu Gardēžu tūre. Pasaules garšu atklājējs Mārtiņš Sirmais, izsmalcinātu garšu juveliere Signe Meirāne un vegānu dzīvesveida lietpratējs Edgars Sanders dodas uz kādu no Latvijas reģioniem un iesaka vietas, ko ceļotājiem apskatīt un izbaudīt šajā reģionā. Cēsis, Vidzemes pērles un pārsteigumi, kur robežojas Zemgale un Kurzeme – 3 aizraujoši maršruti, kas aicina iepazīt vietējos restorānus, ražotnes, apskates objektus, dabas takas un visu, kas apliecina dzīves baudīšanu!  Vienlaikus tā ir lieliska iespēja iepazīt pašmāju gardumu ražotājus, tādējādi veicinot arī kopējo Latvijas labklājības izaugsmi.

“Gardēži ir atvērti jaunajam un neparastajam, stilīgajam un tradicionālajam, garšām, smaržām, skatiem, piedzīvojumiem un sajūtām – visam, kas palīdz gardu muti baudīt dzīvi! Tas ir vienīgais noteikums, kas jāievēro, dodoties Gardēžu tūrē, protams, līdzās epidemioloģiskai drošībai. Tā kā ceļošana ārpus Latvijas joprojām ir izaicinājumu pilna, aicinām ikvienu atklāt jaunas vietas un garšas tepat, Latvijā. Šis ir  vēl viens solis arī sadarbībā ar pašmāju ražotājiem, jo, aicinot iepazīt katru Latvijas reģionu, vienlaikus varam atbalstīt vietējo uzņēmumu izaugsmi. Arī vietējie uzņēmumi ir gatavi uzņemt viesus, sarūpējot dažādus patīkamus pārsteigumus, ko varēs izmantot, apmeklējot tūres pieturas punktus,” aicina Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

Gardēžu tūres maršruti kā digitālas un taustāmas kartes ar Gardēžu ieteiktajiem pieturas punktiem un to aprakstiem pieejami Rimi interneta vietnē, sociālo tīklu kontos un mediju vidē, kā arī veikalos. Katrs ceļotājs pats var izvēlēties maršrutu mērot ar kājām, riteni vai auto.

Edgars Sanders piedāvā garšu ceļojumu pa Cēsu pusi

Tie laiki, kad visi ceļi veda uz Rīgu, ir pagājuši, un arvien biežāk rīdzinieki meklē patvērumu citās Latvijas vietās. Cēsis ir kļuvušas par vienu no iecienītākajām jaunās paaudzes tikšanās vietām ārpus Rīgas, kas piedāvā gan lieliskus restorānus un skaistus dabas skatus, gan stilīgas kultūras vietas un interesantus notikumus. Vegānu dzīvesveida lietpratējs Edgars Sanders iepazīstina ar vietām, kas noteikti jāapmeklē: restorāniem un viesu namiem, īpašam vietām dabas tuvumā, kamieļu parku, lielisku beziepakojuma veikalu un garda siera, maizes un alus darītavām.

Mārtiņš Sirmais piedāvā garšu piedzīvojumu Vidzemes sirdī

Pasaules garšu atklājējs Mārtiņš Sirmais šoreiz dodas ceļojumā tepat, pa Latviju, un aicina pievienoties maršrutā, kas atklāj nemainīgas vērtības dabisku, patiesu lietu cienītājiem. Viņš iesaka, ko pa ceļam apskatīt, kur meklēt vietējos lauksaimniekus, iepazīstina ar pavārdraugu, kurš gardi grilē uz autentiska turku grila, aicina laivot pa Salacu un, protams, vairākas reizes garšīgi paēst!

Signe Meirāne piedāvā atklāt labākās garšas Kurzemē

Izsmalcinātu garšu juveliere Signe Meirāne lieliski pazīst vietas, kur satiekas Zemgale un Kurzeme. Viņa aicina garšu pilnā ceļojumā, iepazīstot izcilus Latvijā ražotus produktus. Un tās nav tikai “gotiņas” konfektes vai saldējuma vafeles – tas ir vīns no vistālāk uz ziemeļiem augoša vīna dārza, strausu gaļa, dažnedažādi augļi un pat koki kā no Toskānas parka.

Izpildot dažādus uzdevumus, ceļotājus gaida patīkami pārsteigumi, piemēram, dāvana Straupes pienotavā. Bet, uzrādot Mans Rimi karti, var saņemt atlaides “Rāmkalnos”, “Ahh-Meat” Valmierā, kas piedāvā nobaudīt krāsnī lēni pagatavotu jēra priekškāju ar turku zirņu humosu un tahini, Mākslas telpā MALA Cēsīs, Aktīvās atpūtas parkā “Karjers”, ZS “Kliģeni” svaigajiem produktiem, Zoo “Rakši” un ekskursijas apmeklējumam Raiskuma alus darītavā. Tāpat, Gardežu tūres ceļotāji dāvanā saņems košumkrūma stādu kokaudzētavā “Bīlasti”, produkciju ar atlaidi Abavas vīna darītavā, Dobeles Dārzkopības institūtā un Saldus “gotiņu” veikalā, varēs doties īpašā ekskursijā zemnieku saimniecībā  “Karotītes”, bet, izpildot kādu uzdevumu, saņems dāvanu “Druvas Saldējuma” veikalā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar