Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

Latvijas rudens augļi un dārzeņi ir mūsu krāšņums un bagātība, tā ir nepārspējama krāsu, garšu un smaržu daudzveidība. Un vēl tā labā apziņa, ka tie ir mūsu pašu dārzu un lauku produkti, veselīgi un vitamīniem bagāti. Šī krāsainība iedvesmojusi arī Rimi Gardēžus, kuri piedāvā trīs receptes, kas ļaus izbaudīt vietējo ražu.

Ķirbju polenta ar rudens dārzeņiem

Iesaka Signe Meirāne, ēdiena mākslas kritiķe

Nepieciešams:

20 ml vīnogu kauliņu eļļas

400 g iztīrīta miltaina ķirbja, sagriezta

4 burkāni, pārgriezti uz pusēm

2 ķiploka galviņas, visas daiviņas notīrītas

4 sarkanie sīpoli, nomizoti, sagriezti 4 daļās

4 nelielas bietes, sagrieztas 4 daļās

1 tējk. smalki sakapāta timiāna

150 g polentas (kukurūzas miltu)

450 ml karsta ūdens

4 šķēles vītinātas gaļas

40 g cietā siera, sarīvēta

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Divās mazās vai vienā lielā pannā liek cepties dārzeņus. Vienā pannā vai pannas daļā liek ķirbi, burkānus un ķiplokus, otrā – sīpolu un bietes.

Uzlej eļļu, uzber timiānu, sāli, piparus un samaisa. Vispirms maisa ķirbja pusi un tikai tad biešu daļu (to dara atsevišķi, lai visi produkti nesakrāsotos – ja sāk ar bietēm, rokas būs rozā un ķirbis arī).

Cep 25 minūtes vai kamēr gatavs. Izņem visu ārā no cepeškrāsns, ķirbi sablendē. Katlu ar ūdeni liek uz uguns un, visu laiku maisot, ieber polentu.Kad polenta gandrīz gatava, pievieno ķirbi, sāli, pusi siera un visu samaisa. Liek traukā polentu, pa virsu ceptos dārzeņus, vītināto gaļu un atlikušo sieru. Pasniedz.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar