Jau rīt visā Latvijā norisināsies Pasaules talka

Jau rīt, 17. septembrī, visā Latvijā piekto reizi norisināsies Pasaules talka, kuras ietvaros ikviens ir aicināts piedalīties tradicionālajā akcijā “Laimes koki”, lai tās ietvaros iesētā sēkla vai iestādītais koks izaugtu par nākotnes dižkoku, kļūstot par Latvijas ieguldījumu pasaules klimata un ekosistēmas līdzsvara atjaunošanā. Atšķirībā no citiem gadiem, šogad Pasaules talkā iedzīvotāji ir aicināti piedalīties arī sakopšanas talkās – piejūras teritorija tiks labiekārtota Vecāķos un Engures pagastā, bet Rīgā talka notiks Bišumuižā. 

Pasaules talkas aktivitāte 17. septembrī: 

  • No plkst. 10:00 – 14:00 piejūras sakopšanas talka Vecāķos, tikšanās vieta pie glābšanas stacijas “Vecāķi”.  Noslēdzoties akcijai “Kopā par tīrāku Baltijas jūru” Lielā Talka un “Neste” aicina piedalīties piejūras sakopšanas talkā. Akcija no 1. jūlija līdz 31. augustam norisinājās visās trīs Baltijas valstīs reizē. Tās ietvaros no katras degvielas uzpildes, kas veikta ar Neste mobilo aplikāciju, 10 centi tika ziedoti Baltijas jūras vides stāvokļa uzlabošanai. Ikviens ir aicināts piedalīties piejūras sakopšanas talkā, kuras laikā tiks sakopta piejūras zona no Vecāķiem līdz Daugavas grīvai! Maisi atkritumu savākšanai tiks nodrošināti, talkotājiem lūgums paņemt līdzi savus darba cimdus. 
  • No plkst. 10:00 – 14:00 piejūras sakopšanas talkas Engure pagastā. Pasaules talkas dienā, projekta “Kopā par tīrāku Baltijas jūru” notiks vairākas piejūras sakopšanas talkas: Bērzciemā, Abragciemā, Engurē, Ķesterciemā, Plieņciemā, Apšuciemā, Klapkalnciemā. Pēc talkas ikvienam talkotājam būs iespēja cienāties ar talkas zupu. Vairāk informācija par talkas norisi un atbildīgajiem koordinatoriem pieejama Engures pagasta pārvaldes Facebook lapā. 
  • No plkst. 11:00 – 14:00 sakopšanas un labiekārtošanas talka Bišumuižā. Tās laikā tiks vākti atkritumi un labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija Bišumuižā, kur nākotnē taps Latvijas Paralimpiskais sporta centrs. Talkā piedalīties aicināts piedalīties ikviens. Atkritumu maisi dalībniekiem tiks nodrošināti, līdzi jāņem darba cimdi. Vairāk informācijas par talkas atrašanās vietu iespējams atrast Lielās Talkas mājaslapā talkas.lv.
  • Akcija “Laimes koki” gluži tāpat kā citus gadus, ikviens Latvijas iedzīvotājs ir aicināts iestādīt vai iesēt savu “Laimes koku”, tā sniedzot savu ieguldījumu zaļākas Latvijas un pasaules veidošanā. Savu Laimes koka stādīšanas vietu iespējams atzīmēt arī Laimes koku kartē: https://talkas.lv/laimes-koki/. Atgādinām, ja koku plānots stādīt privātā teritorijā, saskaņošana nav nepieciešama. Ja ir vēlme stādīt koku pašvaldības vai jebkurā citā publiskā teritorijā, nepieciešams sazināties ar konkrētās pašvaldības koordinatoru. Kontakti pieejami: https://talkas.lv/kontakti/

Tiekamies Pasaules talkā 17. septembrī! Svinam un darām Latviju zaļu!

TOP Komentāri

avatar