Valsts prezidents ANO Ģenerālajā asamblejā uzsvērs Krievijas atbildību par karu Ukrainā

No 20. līdz 22. septembrim Valsts prezidents Egils Levits atradīsies darba vizītē Ņujorkā, lai piedalītos Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 77. sesijas aklāšanā.

Valsts prezidenta runa ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 21. septembrī. E. Levits savā runā vērsīs valstu vadītāju uzmanību uz nepieciešamību panākt starptautiskās kārtības atjaunošanu un rosinās strādāt pie īpaša Starptautiska tribunāla izveides, kas izmeklētu Krievijas agresijas noziegumu Ukrainā. Valsts prezidents uzsvērs arī digitālās vides drošību un tehnoloģiju izmantošanu, lai sasniegtu globālos ilgtspējīgas attīstības mērķus.

ANO Ģenerālās asamblejas laikā notiks trīs Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Manoel de Oliveira Guterres) un Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Sebastian Duda). Valsts prezidentam paredzētas vairākas divpusējas tikšanās ar valstu līderiem, lai pārrunātu Latvijas pienesumu ANO darbā, kā arī intervijas starptautiskajiem medijiem.

Valsts prezidents un Andra Levites kundze kopīgi tiksies ar ANO dzimumu līdztiesības un iespēju veicināšanas institūcijas (UN Women) izpilddirektori Simu Bahousu (Sima Bahous). Tāpat Valsts prezidents ar dzīvesbiedri ir aicināti piedalīties ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) un pirmās lēdijas Džilas Baidenas (Jill Biden) pieņemšanā.

Savukārt A. Levite kopā ar citu pasaules valstu dzīvesbiedriem tiksies ar Ukrainas pirmo lēdiju Olenu Zelensku (Olena Zelenska), Ņujorkas NVO Sieviešu statusa komitejas priekšsēdētāju Houry Geudelekian un Starptautiskās invaliditātes alianses pārstāvjiem. Valsts prezidenta dzīvesbiedrei arī paredzēta tikšanās ar ASV dzīvojošajiem tautiešiem – medicīnas, zinātnes, izglītības darbiniekiem, kuri studē vai strādā Ņujorkā. 

Foto: president.lv

TOP Komentāri

avatar