Pārdaugavā ierīkos “kaķu pilsētiņu”

Rīgas domes sēdē deputāti apstiprināja lēmumprojektu par zemesgabala Kandavas ielas un Tapešu ielas rajonā nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai “Šri Ganeša”. Biedrība šajā zemes gabalā plāno veidot un uzturētu kaķu pilsētiņu projekta “Kaķīšu iela” ietvaros.

Zemes gabals atrodas dzelzceļa tuvumā un tā ir paredzēta kā rekreācijas zona, kas nozīmē, ka citiem nolūkiem, kā, piemēram, apbūvei, tā nevar tikt izmantota.  Zemi biedrībai plānots nodot uz laiku līdz desmit gadiem. Zemes nodošanai un kaķu pilsētiņas projekta realizēšanai piekrituši gan Rīgas Pārdaugavas izpilddirekcija, gan Pārtikas un veterinārais dienests un Vides pārvalde, pret ieceri neiebilst arī aptaujātie vietējie iedzīvotāji.

Teritorija tiks pielāgota komfortablai bezsaimnieka kaķu dzīvošanai. Paredzams, ka kopējais kaķu skaits, ko šeit varētu izmitināt, ir ap 100 kaķiem un biedrība nodrošinās to barošanu un aprūpi. Dzīvnieku izmitināšana notiks pakāpeniski un visi dzīvnieki, kas uzturēsies šajā teritorijā, tiks sterilizēti/kastrēti un vakcinēti.

Tāpat biedrība plāno teritoriju iekārtot par parka zonu ar celiņiem un soliņiem. Piekļuve teritorijai apmeklētājiem būs publiska un bez maksas, atbilstoši iekšējās kārtības noteikumiem.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa

Foto: ilustratīvs

TOP Komentāri

avatar