Jāņa Āboliņa piemiņas pasākums (VIDEO)

17. aprīļa rīts bija gaišs un saulains. Un tikai uznākušais cīruļputenis atgādināja, ka vienmēr viss iecerētais jāpaveic līdz galam, neatkarīgi no laika apstākļiem. Visi varēja sildīties pie ugunskura un dzert karstu tēju.

Uz Jāņa Āboliņa piemiņas skrējienu bija sapulcējušies vairāk nekā 100 dalībnieku visās vecuma grupās. Jaunākie pat bērnu ratiņos. Kamēr sportisti mēroja 5 km trasi, bērni un seniori devās pa atmiņu takām Sūnu mežā. Paldies biedrībai “Daugavas pārupieši”, īpaši Ilutai Bērziņai un Normundam Pastaram par sagādātajiem pārsteigumiem un pasākuma organizēšanu. Jāņa Āboliņa sporta klubs savukārt visus pārsteidza ar svaru stieņa celšanas paraugstundu. Visi piemiņas skrējiena dalībnieki saņēma Pateicības rakstus un īpašo Jāņa Āboliņa spēka šokolādi. Visātrākie skrējēji bija Alens Girļanu no Krustpils pamatskolas, Jānis Bisnieks no Zemessardzes un Aivis Liepiņš no Sūnu pamatskolas.

Pēc skrējiena  Kūkās mielojāmies ar kopīgu pusdienu zupu, stāstījām atmiņas. Interesenti varēja vēlreiz noskatīties filmu “Cilvēks. Dzīve. Sports.”. Bet vakarā piemiņas pasākuma viesi pulcējās uz Initas Āboliņas un viņas draugu koncertu “Tēva piemiņai”. Tas bija emocionāls un dvēselisks meitas stāsts par dzīvi, mūziku un sportu, diemžēl, nu jau bez tēva.

Mūsu novada bagātība ir cilvēki. Tāds bija arī Latvijas lepnums skolotājs Jānis Āboliņš, kurš pēc sevis ir atstājis ļoti daudzus savu ideju un darbu turpinātājus.

TOP Komentāri

avatar