Grupa «Indygo» aicina uz jaunā albuma prezentācijas koncertu

Alternatīvās roka scēnas trio «Indygo», kuru veido Mārtiņš Vaters, Mārtiņš Leja un Miks Riekstiņš, šogad pasaulei pasniegs savu ceturto studijas albumu ar nosaukumu «The Result Of Everything». Grupas vokālists Mārtiņš Vaters: « Šis, burtiski, ir visa rezultāts, kā esam dzīvojuši savus grupas dzīves pēdējos pāris gadus. Daudzi skaisti vai mazāk smuki piedzīvojumi un pārdzīvojumi sasummējušies mūzikā. Šis mums bija kā savu spēju un iespēju apzināšanās laika nogrieznis, kurš mums deva iespēju vienam otru uzšķērst un kārtīgi izpētīt. Noteikti esam saostījušies līdz vienam kopumam, labi apzināties, ka mēs šādi, līdzīgi domājošie, nevis iedursim, bet gan izvilksim nazi no muguras.»

Albuma atklāšanas pasākumā paredzēti arī kādi mazi muzikālie pārsteigumi, bet par to koncerta dienā. Pats albums ieturēts labākajās roka tradīcijās, ir pa kādai mierīgai un agresīvākai notij, albumā ir manāmas gan progresīvā roka iezīmes, kuras grupai sekojušas pēdējos divos studijas albumos, gan 90’ gadu grandža sajūtas, gan indie/eksperimental pieskāriens dziesmu veidošanā. Albums noteikti būs daudzklausāms. Nedrīkst piemirst faktu, ka «The Result Of Everything» tiks izdots vinila formātā, ierobežotā daudzumā – 150 eksemplāros.

Ja kādam Indygo ir jaunums, tad te maza grupas vēstures tūre: šis, nu jau roka trio, ir viens no Latvijas rokmūzikas ekspresīvākajiem un aprunātākajiem muzikālajiem grupējumiem pēdējos padsmit gados pēc 2002., kad datējams apvienības sākuma punkts. Pamatīga kaudzīte Latvijas festivālu uzvaru – kuru rezultātā tiek ierakstīts pirmais studijas albums, sadarbojoties ar MicRec izdevniecību «Raibā Taureņa ieraksti», kam seko Igo, kā arī Māra Žigata vadītā radio SWH raidījumu «Priekšnams» Latvijas apceļošanas tūres. Pēcāk grupa dodās uz Zviedrijas «Tontenik Studio», kur tiek ierakstīts 5 dziesmu progresīvā roka EP, kam seko kaimiņvalstu koncerti. Atkal kaudzīte Latvijas festivālu un klubu koncertu, sastāva izmaiņas un jauns skats uz topošo, otro studijas albumu «Decoy», kurš ir gandrīz angliski, izņemot daudziem zināmo dziesmu «Minūtes un Stundas». Šis ir laiks, kad grupa nospēlē, gandrīz, visos Latvijas festivālos, ņem dalību arī Lietuvas un Igaunijas alternatīvās mūzikas festivālos un albuma tūres noslēguma koncerts notiek Rīgas koncertvietā «Palladium». 

Divi skaisti un emocionāli akustiskie lielkoncerti, 2014.gadā pulcē ļoti dažādu publiku, renovētajās «Koka Rīga» telpās. Koncerts notika sadarbojoties grupai ar mūziķiem no LNOB, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas,Sinfonietta Rīga, grupām Sanctimony, Omertà, Oranžās Brīvdienas, Melo-M, Riga Reggae, kā arī Ilvaru Jansonu (ex-Herlis, ex-Citrus) izpildot grupas «V.I.P.» dziesmu «Versiju Vulkāns», kas ieguva lielu klausītāju atbalstu un ir iemūžināta arī video versijā.

«Stars» – trešais grupas studijas albums, šoreiz 100% latviešu valodā. Šis laiks ir grupas sastāva stabilizēšanās periods. Sadarbojoties ar kamerpuisi Alvi Rozenbergu un veidojot video dziesmai «Vēlos» – grupas dalībniekiem rodas ideja par jauna, nākamā albuma tapšanu. 

  1. gada nogale un 2018.gads aizrit studijās un mēģinājuma telpā, lielāki un mazāki koncerti, vairākas sadarbības ar videopuisi Oskaru Lūsi rezultējas ar video versijām dažām topošā albuma dziesmām. Pēdējie studijas vīru Vadik Znamensky un Kārļa Šteinmaņa pieskārieni un nemainīgi uzticīgā grupas dizainera Germana Ermiča vizuālās formas risinājumi un albums gatavs!

 «The Result Of Everything» savu prezentācijas dienu piedzīvos 2019.gada 17.maijā, Spīķeru Koncertzālē.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar