Ar koplietošanas auto ceļu satiksmes negadījumus izraisa piecas reizes biežāk

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk- LTAB) apkopotā statistika liecina, ka 2023.gada pirmajos 10 mēnešos ar koplietošanas auto izraisīti 246 ceļu satiksmes negadījumi (turpmāk – CSNg). Statistiski koplietošanas auto piecas reizes biežāk bijuši CSNg izraisītāji salīdzinājumā ar citiem vieglajiem transportlīdzekļiem.

Šī gada desmit mēnešos ar koplietošanas auto izraisīti jau 246 negadījumi: “Koplietošanas auto izraisīto CSNg skaits pieaug, bet vienlaikus pieaug arī apdrošinātais koplietošanas transportlīdzekļu autoparks. Salīdzinot šo gadu pret 2022.gadu, tas palielinājies gandrīz divas reizes, bet pret 2021.gadu – pat četras reizes. Līdz ar to, statistiski vērtējot redzam, ka situācija uzlabojas, tomēr koplietošanas auto izraisīto CSNg skaits joprojām ir augsts,” stāsta J.Abāšins.

Tuvojoties svētkiem, kas jau tāpat tradicionāli ir laiks, kad CSNg notiek biežāk, LTAB valdes priekšsēdētājs aicina koplietošanas auto izmantotājus būt atbildīgiem: “Lai arī modernās tehnoloģijas un to radītie pakalpojumi, tajā skaitā koplietošanas auto, ļauj mums būt daudz mobilākiem, vienlaikus jāpatur prātā, ka tie nevar tikt izmantoti neapdomīgi vai pat ļaunprātīgi. Aicinu svētku svinētājus nesēsties pie koplietošanas auto stūres alkohola reibumā, izvērtēt savas autovadīšanas prasmes intensīvā satiksmē ziemas apstākļos, būt atbildīgiem pret savu transportlīdzekli, kā arī respektēt citus satiksmes dalībniekus!”

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle un «Balcia Insurance» SE.

Attēls: ilustratīvs (pexels.com)

TOP Komentāri

avatar