Expansion Capital investē 600 000 eiro Latvijas uzņēmumu attīstībā

Pateicoties veiktajām investīcijām, vairākiem uzņēmumiem ar augstu izaugsmes potenciālu būs iespēja ne tikai palielināt savu produktu un pakalpojumu noietu, bet arī veicināt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju eksporta tirgos.

Šobrīd investīciju līgums noslēgts ar koka karkasa paneļu māju ražošanas uzņēmumu  SIA ScanHouse, kā arī tuvākajā laikā plānots apstiprināt darījumu ar RCG  Lighthouse un Angel Glass Design. Tomēr kā norāda Expansion Capital valdes priekšsēdētājs Ēriks Fricsons, šobrīd paralēli tiek attīstīti vairāki nozīmīgi projekti, tai skaitā mašīnbūves un metālapstrādes jomā, kur ieguldīto investīciju apjoms paredzēts 1,25 miljonu eiro apmērā.

„Latvijas ekonomika ir cieši saistīta ar preču un pakalpojumu eksporta iespējām. Tomēr diemžēl, daudziem no Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem pietrūkst līdzekļi šo eksporta tirgu apzināšanai un savu pozīciju nostiprināšanai tajos. Mūsu mērķis ir palīdzēt attīstīt labas, inovatīvas idejas, sniedzot izaugsmes iespējas uzņēmumiem, kuri jau pabeiguši produktu izstrādes posmu un kuriem nepieciešams finansējums, lai sāktu komerciālu ražošanu, agresīvāku mārketingu un produkta realizāciju”, skaidro Ēriks Fricsons.

Šobrīd uz ieguldījumu no 100 000 līdz 1,5 miljonam eiro vienam uzņēmumam var pieteikties uzņēmumi, kuriem nepieciešams finansējums uzņēmuma produkta vai biznesa idejas sākotnējās koncepcijas izpētei, novērtēšanai un attīstīšanai, produktu izstrādei un sākotnējam mārketingam, kā arī uzņēmuma izaugsmei un darbības paplašināšanai, un, kuru mērķis ir palielināt ražošanas jaudas, attīstīt noieta tirgu un produktus. Prioritāro nozaru vidū  ierindojas kokapstrāde, metālapstrāde, ķīmijas industrija, transports, pārtika, IT pakalpojumi, kā arī iekārtu un aprīkojuma ražošanas industrijas.

Foto: demonocracy.info

TOP Komentāri

avatar