Elektrokartingi vs benzīna kartings

Kartings ir viens no iecienītākajiem izklaides veidiem dažāda vecuma bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Ja ierasti pirmā izvēle bija kartingi ar iekšdedzes dzinējiem, tad šobrīd popularitāti gūst elektrokartingi. Kāda ir atšķirība starp šiem diviem braucamajiem? Informācijā dalās kartings Rīgā “GUNSnLASERS”. Lasi un uzzini interesantu informāciju!

Kartingu salīdzinājums

Elektrokartiem un ar benzīnu darbināmiem kartingiem katram ir savas unikālās īpašības un priekšrocības. Kurš kartings ir labāks? Kurš kartings bērniem ir piemērotāks? Lasi salīdzinājumu raksta turpinājumā un noskaidro!

Ietekme uz vidi

Elektriskie kartingi darbības laikā nerada kaitīgus izmešus, padarot tos videi draudzīgākus nekā ir ar benzīnu darbināmi kartingi. Turklāt elektro kartings palīdz samazināt gaisa un trokšņa piesārņojumu. Savukārt benzīna kartingi izdala siltumnīcas efekta gāzes un veicina gaisa piesārņojumu. Turklāt, ņemot vērā klimata izmaiņas un arvien jaunus Eiropas regulējumus un noteikumus, elektriskie dzinēji kļūs arvien populārāki un ar tiem būs jāaizstāj benzīna dzinēji.

Veiktspēja

Elektriskajiem kartingiem parasti ir tūlītējs griezes moments, kas nodrošina ātru paātrinājumu un labu vadāmību. Tiem bieži ir laba zemas klases jauda un tie var nodrošināt nemainīgu veiktspēju visā brauciena laikā. Jau pašā startā iespējams uzņemt labu ātrumu, kas garantē lieliskas emocijas, turklāt līkumos var braukt sānslīdē.

Iekšdedzes motora kartingi var piedāvāt lielāku maksimālo ātrumu un lielāku jaudu, jo īpaši profesionālās sacensībās. Tomēr tiem var būt lēnāks paātrinājums dzinēja jaudas padeves īpatnību dēļ. Lai arī iekšdedzes motora kartings ir ātrāks, ne vienmēr tāds kartings bērniem ir nepieciešams.

Uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas

Elektriskajiem kartingiem lielākoties ir zemākas uzturēšanas izmaksas nekā ar degvielu darbināmiem kartingiem, jo ​​tiem ir mazāk kustīgu daļu un nav nepieciešama eļļas maiņa vai aizdedzes sveču nomaiņa. Turklāt, arī akumulatoru uzlāde parasti ir lētāka nekā benzīna uzpilde.

Benzīna kartingiem ir nepieciešama regulāra apkope, piemēram:

  • eļļas maiņa;

  • filtru nomaiņa;

  • aizdedzes sveču pārbaude u.c.

Trokšņu līmenis

Elektrokartingi darbojas klusi, radot minimālu trokšņa piesārņojumu. Tas ir izdevīgi, jo īpaši vietās, kur ir stingri trokšņa līmeņa noteikumi. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc elektro kartinga halle bieži ir iekārtota iekštelpās. Liels pluss, jo var braukt neatkarīgi no laikapstākļiem. Benzīna kartings parasti ir krietni skaļāki iekšdedzes dzinēja dēļ.

Mūsu piedāvātais elektro kartings Rīgā atrodas Mārkalnes ielā 10. Strādājam katru dienu visu cauru gadu. Ņemot vērā, ka mūsu kartinga halle ir iekštelpās, pakalpojums pieejams arī tad, kad ir nelabvēlīgi laikapstākļi, piemēram, snieg sniegs, pūš auksts vējs vai līst stiprs lietus. Pateicoties tam, ka elektriskais kartings nerada izplūdes gāzes un lielu troksni, nav nekāds diskomforts,” stāsta kartinga halle “GUNSnLASERS” pārstāve.

Pieejamība

Elektriskie kartingi bieži tiek uzskatīti par pieejamākiem plašākam cilvēku lokam to vienkāršās lietošanas un ērtuma dēļ. Tie var būt piemēroti iesācējiem un jaunākiem vadītājiem, jo ​​tos parasti ir vieglāk vadīt un kontrolēt. Elektro kartings ir arī aprīkots ar opciju braukt atpakaļgaitā, kas ir jo īpaši noderīgi situācijās, kad gadījies iebraukt aizsargapmalēs vai pilnībā izslīdēt no trases. Tāpēc var uzskatīt, ka piemērotāks kartings bērniem ir tieši elektriskais kartings. Benzīna kartingu vadīšanai var būt vajadzīgas lielākas prasmes un pieredze, lai tā būtu droša izklaide.

Rezumējot, izvēle starp elektriskajiem kartingiem un benzīna kartingiem ir atkarīga no tādiem faktoriem kā:

  • braucēja vēlmes un pieredze;

  • sacīkšu vide;

  • izklaide vai sacensības;

  • pieejamība un finanses.

Ja par prioritāti tiek izvirzīts vides draudzīgums, klusu darbība un zemas uzturēšanas izmaksas, elektro kartingi var būt labāks risinājums. No otras puses, ja Tu novērtē augstu veiktspēju, lielu ātrumu un tradicionālo motora rūkoņu, benzīna kartingi varētu būt piemērotāki.

GUNSnLASERS” pārstāve piebilst: “Ir gadījumi, kad cilvēks atnāk ar skepsi, jo netic, ka elektro kartings var būt tik jaudīgs un interesants. Tomēr pēc pirmā brauciena saprot, ka ir kļūdījies. Tieši tāpēc mūsu kartings Rīgā un kartinga halle ir vieta, ko vērts apmeklēt ikvienam, kam kaut mazliet interesē auto sports, sacensību gars un vēlme gūt adrenalīnu un lieliskas emocijas. ”

GUNSnLASERS” kartinga halle strādā katru dienu, taču iepriekš ir vēlams veikt rezervāciju. Lai pieteiktu braucienu:

  • raksti uz e-pastu info@gunsnlasers.lv, norādot vēlamo brauciena laiku, datumu un braucēju skaitu;

  • zvani pa tālr. +371 27274646 (kad savienots, spied 1 un tad atkal 1);

  • apmeklē mājaslapu www.gunsnlasers.lv un aizpildi kontaktformu!

Pieejams gan pieaugušo, gan kartings bērniem, kuriem augums ir vismaz 1,2m garš. Kartingu jauda ir regulējama, tādēļ droši var nākt izklaidēties arī braucēji bez iepriekšējas pieredzes. Lai uzzinātu papildu informāciju, ienāc mājaslapā www.gunsnlasers.lv!

Foto: gunsnlasers.lv

Kartings bērniem

Kartings Rīgā “GUNSnLASERS” piedāvājumā ir arī kartings bērniem. Ir iespējams ne tikai nākt izklaidēties, bet arī trenēties kartinga skolā. Tā ir lieliska iespēja paplašināt interešu loku un nākotnē, iespējams, kļūt par profesionālu sacīkšu braucēju.

Būtiski faktori

Ja arī jums ir aktuāls kartings bērniem, ir vairāki faktori, ko izvērtēt. Lūk, ko ir vērts zināt:

  • vecums un auguma garums – dažādiem kartingiem ir īpaši vecuma un auguma ierobežojumi. Lai nodrošinātu pareizu un drošu braukšanu, ievēro ražotāja norādījumus un izvēlies sava bērna vecumam, augumam un svaram atbilstošu kartingu;

  • drošības elementi – iesākumā piemērotāks būs kartings, kas ir aprīkots ar tādām būtiskām drošības funkcijām kā drošības jostas, apgāšanās būris un regulējami ātruma iestatījumi. Regulējami ātruma iestatījumi ļauj kontrolēt maksimālo ātrumu, pamatojoties uz bērna prasmēm un gatavības vadīt kartingu;

  • ātrums un jauda – ņem vērā kartinga ātruma un jaudas iespējas! Jaunākiem vai mazāk pieredzējušiem braucējiem ir ieteicams lietot kartingus ar mazāku maksimālo ātrumu, lai varētu droši pārvaldīt transportlīdzekli. Kad bērns ir ieguvis lielāku pieredzi un prasmes, var pakāpeniski pāriet uz ātrākiem un jaudīgākiem kartingiem;

  • prasmju līmenis – novērtē sava bērna braukšanas spējas un izvēlies kartingu, kas atbilst viņa prasmju līmenim. Daži kartingi ir paredzēti īpaši iesācējiem, savukārt citi ir aprīkoti ar uzlabotām funkcijām, kas būs atbilstoši pieredzējušiem kartingu vadītājiem. Ir svarīgi atrast līdzsvaru starp patīkamas pieredzes nodrošināšanu un drošību. Piemērotāko braucamo palīdzēs izvēlēties treneris, tādēļ ir vērts konsultēties;

  • trases īpatnības – pamatojoties uz to, vai kartings tiks izmantots tam paredzētā trasē vai bezceļā, ir jāizvēlas atbilstošs braucamais. Trases kartingi parasti ir paredzēti gludām virsmām, līdz ar to, tiem ir atšķirīgas specifikācijas salīdzinājumā ar bezceļu kartingiem, kas ir būvēti nelīdzenam reljefam, piemēram, braukšanai pa meža ceļu vai grants ceļu;

  • pieaugušā uzraudzība – vienmēr uzraugi savu bērnu, kamēr viņš vada kartingu, īpaši, ja viņš ir jaunāks vai mazāk pieredzējis. Šādās situācijās vislabāk doties uz kartingu hallēm, kas piedāvā izbraucienus arī bērniem. Pārliecinies, ka bērns saprot un ievēro visus drošības noteikumus, un vajadzības gadījumā sniedz norādījumus;

  • drošības aprīkojums – drošība ir pirmajā vietā, tāpēc ir ļoti būtiski, ka vienmēr brauciena laikā bērns velk ķiveri un vēlams arī pārējo drošības ekipējumu – cimdus, ķermeni nosedzošu un pieguļošu drošības apģērbu. Jau sākotnēji bērnam ir jāmāca drošības noteikumi.

Foto: gunsnlasers.lv

Pirms kartinga iegādes vēlams šādu transportlīdzekli izmēģināt. Šādu opciju piedāvā “GUNSnLASERS” iekštelpu kartinga halle Rīgā, Mārkalnes ielā 10 (Jugla).

Kartinga halle ir vieta, kur:

  • atpūsties brīvajā laikā;

  • svinēt dzimšanas dienu vai citus svētkus;

  • doties klases ekskursijā;

  • apmeklēt kartinga skolu.

Labākais kartings Rīgā (kā arī virtuālā realitāte, lāzertags, peintbols un airsofts) ir “GUNSnLASERS” piedāvājumā. Lai apskatītu piedāvājumu, apmeklē tīmekļa vietni www.gunsnlasers.lv un iepazīsties ar plašāku informāciju!

Pieteikt braucienus ar kartingu Tu vari:

  • zvanot pa telefona numuru +371 27274646 (pēc savienojuma nospied taustiņu viens un pēc tam atkal viens);

  • rakstot vēstuli uz e-pasta adresi info@gunsnlasers.lv (norādi brauciena datumu, laiku un braucēju skaitu. Pēc tam ar Tevi sazināsies klientu konsultants);

  • aizpildot online kontaktformu mājaslapā www.gunsnlasers.lv (rezervācija tiks apstiprināta tikai tad, kad ar Tevi telefoniski būs sazinājies klientu konsultants)!

Izvēlies sev piemērotāko veidu un sazinies ar “GUNSnLASERS” jebkurā dienā. Kartinga halle un aktīvās atpūtas parks strādā katru dienu no rīta līdz vakaram.

Elektro kartingi ir lieliska izklaide. Braucieni patīk gan bērniem, gan pieaugušajiem, tādēļ tā ir forša ideja gan atpūta ģimenes, gan draugu lokā. Dodies uz Mārkalnes ielu 10 un izbrauc ar Latvijā ražotiem elektrokartingiem!

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar GUNSnLASERS

Raksta titulbilde: unsplash.com

TOP Komentāri

avatar