Trakākās lietas, ko cilvēki mēģinājuši ienest lidmašīnas salonā

Lidostu drošības dienesti ir tie, kam ik dienu nākas saņemt neskaitāmus pasažieru pārmetumus. Patiesi, rindas, kam reizēm neredz galu, spēj saniknot, jo īpaši, ja viss garais gaidīšanas un pārbaužu process draud ar nākamā reisa nokavēšanu. Cilvēkiem liekas, ka pārbaudes ir pārspīlētas, ka tāpat taču neviens neko aizliegtu nevedīs. Taču viņi kļūdās, ai, cik smagi kļūdās! Katru dienu pasažieriem tiek atņemti neskaitāmi naži, baloniņi ar uzliesmojošu šķidrumu un pat pielādēti ieroči. Bet nu daži ceļotāji šai ziņā izceļas ar īpašu “asprātību”. Šīs ir dažas no trakākajām, neparastākajām lietām, kādas pasažieru pārbaudēs konfiscētas.

Mērkaķis apakšveļā. Te patiesībā nebūtu par ko uzjautrināties – nelegāla savvaļas dzīvnieku izķeršana, tirdzniecība un pārvadāšana ir nopietna problēma visā pasaulē. Dažkārt gan cilvēku nodomi nav nemaz tik cietsirdīgi, vienkārši aiz nezināšanas viņi no eksotiskām valstīm cenšas atvest gaužām nepiemērotu mājas mīluli. Tā Deli starptautiskajā lidostā drošībnieku uzmanību pievērsa kādas uz Dubaiju ceļojošas vīriešu trijotnes bagāža. Pēc pārbaudes atklājās, ka viena ceļotāja čemodānā, intīmu apģērba gabalu sainītī ievīstīts Simiana pērtiķītis. Nav reti arī gadījumi, kad bagāžā mēģina paslēpt čūskas, ķirzakas, iguānas.

Kokaīns cepumos. Pārmeklējot kāda no Gvatemalas ceļojoša vīrieša bagāžu Ņuarkas starptautiskajā lidostā Ņūdžersijā, drošības dienesti atklāja trīs mārciņas kokaīna, paslēptas cepumos. Interesanti, cik rūpīgi kontrabandistam nācās nopūlēties – narkotiskā viela bija sasaiņota mazās kapsulās, kas akurāti ieceptas cepumos. Un viss velti!

C-4 sprāgstviela. Militārpersonai jau nu gan vajadzēja saprast, ka tādu jaudīgu sprāgstvielu kā C-4 noteikti uzrādīs pārbaudes skeneri un pamanīs drošības aģenti. Tomēr kāds 19 gadus vecs ASV armijas kareivis acīm redzot bija citās domās, ja reiz viņš, paslēptu tabakas makā, lidmašīnas salonā mēģināja ienest pusotras unces (apmēram 42 grami) šīs sprāgstvielas, kuru, kā vēlāk atklājās, esot nozadzis kaujas mācību laikā.

Dzīvi tarantuli. Laikam neatradīsies neviens ceļotājs, kas būtu sajūsmā par šādiem “kaimiņiem” lidmašīnas salonā. Varētu vēl saprast, ka kāds nedaudz īpatnējs pasažieris mēģina slepeni ienest vienu vai pārīti šo biedējošo radību, bet Amsterdamas lidostā kāda no Peru ceļojoša vāciešu pāra koferī tika atrasti veseli divi simti! Turklāt plastmasas trauciņi ar dažādiem insektiem bija paslēpti arī braucēju apģērbā un kurpēs.

Otrā pasaules kara mīna. Lai arī ir saprotama vēlme kolekcionēt kara piemiņas lietas, tomēr cilvēkiem būtu jāsaprot, ka ne visi suvenīri ir pārvadājami parastos komerciālos lidojumos. Katrā ziņā ideja vest mīnu, lai arī ļoti vecu un deaktivētu, nav tā labākā. Tāpat neticami bieži atrodas pasažieri, kas cenšas salonā ienest šaujamieročus.

Informāciju sagatavoja Santa Bivbāne, BalticTravelnews.com/foxnews.com

Foto: pexels.com

TOP Komentāri

avatar