Dziedātāja Adriana Miglāne: Jaunībā jāizmanto visas iespējas, arī jāiegūst izglītība

Mūsdienās dzīve piedāvā daudz un dažās iespējas – var veidot karjeru Latvijā un pasaulē, ceļot, mācīties, sportot un darīt daudz ko citu, jāprot tikai saskatīt un izmantot šīs iespējas, stāsta dziedātāja, šova “X Faktors” pirmās sezonas fināliste Adriana Miglāne, kura, neraugoties uz aizņemto ikdienu, koncertiem un mēģinājumiem, šogad absolvējusi Rīgas Tālmācības vidusskolu un ieguvusi vidējo izglītību.

Kad diploms ir kabatā

Esmu ļoti gandarīta par iegūtajām zināšanām – tā ir lieta, ko neviens nespēj atņemt. Ja kabatā ir diploms, tas rada lielāku drošības sajūtu nākotnei. Jāatzīst, ka ceļš līdz izglītības iegūšanai nemaz nebija tik vienkāršs. Dalība “X Faktorā” paņēma lielu daļu mana laika, bija koncerti, mēģinājumi un citas lietas, kā rezultātā sanāca daudz kavēt skolu. Bija brīdis, kad skolā nebiju pat trīs mēnešus. Biju stingri nolēmusi pabeigt skolu un cerēju, ka, beidzoties šovam, man būs vairāk laika un izdosies atgūt nokavēto. Arī skolotāji un skolas vadība nāca man pretī, cik vien tas bija iespējams, tomēr visam ir savas robežas.

Profesionālā darbība paņem visu laiku

Beidzoties šovam, viss izrādījās tieši pretēji – profesionālā darbība uzņēma vēl lielākus apgriezienus un laika mācībām palika vēl mazāk. Apmeklēju skolu vienu reizi divās nedēļās un sapratu, ka tā vairs nedrīkst turpināties. Dzīve piespieda meklēt citus risinājumus un sāku pievērst uzmanību iespējai mācīties attālināti, kas jauniešu vidū kļūst aizvien populārāka.

11.klases beigās aiziet no parastās skolas

Agrāk nebiju pat domājusi par tādu iespēju, jo uzskatīju, ka tālmācība nav nopietna mācīšanās. Domāju, ka tur viss būs ļoti viegli un visos uzdevumos vai pārbaudījumos varēs špikot. Arī mana mamma bija līdzīgās domās, tomēr vēlme iegūt izglītību pamudināja spert šo soli. Tā es 11. klases beigās ar sliktām sekmēm un parādiem pārtraucu mācības parastajā skolā. Nekaunos atklāt šo faktu, jo vēlos, lai aizvien vairāk jauniešu apzinātos, ka iespējas mācīties ir vienmēr un visiem, vajag tikai atrast un izmantot tās. Arī sliktas atzīmes vai parādi skolā nav pasaules gals, jo vienmēr var atrast izeju, nepieciešama tikai apņēmība un vēlēšanās mācīties.

Viss bija atkarīgs tikai no manis pašas

Liels bija mans pārsteigums, kad mācības izrādījās pavisam nopietnas un vēl grūtākas, nekā parastā skolā. Neviens nestāvēja man klāt, neviens neatgādināja, ka jāpilda uzdevumi – viss bija atkarīgs tikai un vienīgi no manis pašas. Ja sākotnēji biju dzirdējusi dažādus stereotipus par tālmācību, piemēram, ka tā jau neko nevar iemācīties, un, ka pēc tam būs grūti studēt augstskolā, pati uz savas ādas pārliecinājos, ka īstenībā tā nav. Jaunieši, kas mācās patstāvīgi, nereti ir ļoti ambiciozi un sasniedz daudzus mērķus. Viņi jau no pašiem pirmsākumiem zina, kā tas ir – plānot savu laiku, darīt vairākas lietas vienlaikus, apvienot mācības un darbu u.tml.

Varu darīt to, ko mīlu

Iegūt izglītību šādā veidā nozīmē, ka esi veicis ļoti lielu darbu ar sevi. Pirmajā pusgadā man bija grūti pierast, ka viss atkarīgs tikai no manis, bet tad, kad uzlabojās sekmes, bija ļoti liels gandarījums. Zinu, ka vienmēr var labāk, tomēr esmu apmierināta ar paveikto. Es varēju turpināt dziedāt, attīstīt savu karjeru, darot to, ko mīlu, vienlaikus arī mācoties.

Nekad nevar zināt, kā dzīve iegrozīsies

Šobrīd esmu nolēmusi vienu gadu izlaist un veltīti to pilnībā sev, dziedāšanai un karjerai, bet nākotnē noteikti studēšu un iegūšu arī augstāko izglītību. Uzskatu, ka jaunībā jāizmanto visas iespējas, ko dzīve sniedz. Arī jāiegūst izglītība, jo nekad nevar zināt, kā dzīve iegrozīsies. Šobrīd es dziedu, tomēr neuzskatu, ka man nav nepieciešama matemātika vai vēsture, jo dzīvē viss var mainīties un pēc gadiem šīs zināšanas var izrādīties ļoti noderīgas. Arī citus jauniešus vēlos aicināt mācīties un iegūt zināšanas, tas nekad nebūs lieki!

Autore: Dziedātāja, Rīgas Tālmācības vidusskolas absolvente Adriana Miglāne

TOP Komentāri

avatar