Sestdien notiks gada lielākais ēdiena festivāls

Sestdien, 24. augustā, Rīgas centrā – Esplanādē – notiks Vegānfestivāls 2019. Festivāls norisināsies visas dienas garumā no plkst. 11.00-20.00. Ieeja festivālā ir bez maksas. Šo sestdien Esplanādē notiks gada lielākais augu ēdiena festivāls, pulcējot tūkstošiem apmeklētāju, par kuru labsajūtu rūpēsies vairāk nekā 100 dalībnieku.

Vegānfestivāla fokusā rīkotāji liek garšīgu, sātīgu un daudzveidīgu ēdienu katrai gaumei. Par augu maltītēm rūpēsies 30 pieredzējuši ēdinātāji, piedāvājot pašmāju un ārzemju ēdienus, piemēram, no Japānas, Indijas, Ķīnas, ASV un citām valstīm. Apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt plašu sortimentu no augu sieriem, desām, burgeriem līdz pieniem, saldumiem, saldējumam, vafelēm un citiem produktiem.

“Mēs, Vegānfestivāla organizatori, esam priecīgi pārstāvēt un popularizēt sabiedrībā pārtikas industrijas nākotni – ilgtspējīgu, ētiski iegūtu, veselīgu un garšīgu ēdienu,” saka festivāla galvenā koordinatore, biedrības “Dzīvnieku brīvība” pārstāve Bella Briška.

Paralēli ēdiena baudīšanai festivāla viesus izklaidēs un izglītos lekcijas, meistarklases, sporta aktivitātes un koncerts visas dienas garumā. Koncertā uzstāsies The Coco’nuts, Riga Reggae, Neon Saturdays, Múr, Zapte un citas Latvijas grupas.

Augu valsts uzturs pēdējo gadu laikā strauji gūst popularitāti Latvijā. Sekojot tendencēm ārvalstīs un ņemot vērā sabiedrības interesi par veselībai, videi un dzīvniekiem draudzīgu uzturu, aizvien vairāk ēdinātāju un ražotāji ievieš augu produktu līnijas.

Augusta sākumā ANO Starpvaldību klimata pārmaiņu paneļa (IPCC) eksperti nāca klajā ar brīdinājumu, ka neilgtspējīga lauksaimniecība un cilvēka darbības izraisītās siltumnīcefektu gāzu emisijas draud ar nopietnām dabas katastrofām jau tuvāko gadu laikā. Eksperti ir norādījuši, ka jānotiek globālām pārtikas industrijas izmaiņām – viena no galvenajām izmaiņām ir dzīvnieku izcelsmes produktu patēriņa krass samazinājums.

PAR VEGĀNFESTIVĀLU:

Šogad Vegānfestivāls tiek rīkots jau trešo gadu pēc kārtas. Pasākuma organizatori ir nevalstiskā organizācija “Dzīvnieku brīvība”. Iepriekšējos gados festivāls notika K. K. fon Stricka villā un LU Botāniskajā dārzā, kur tas pulcēja attiecīgi 5 un 7 tūkstošus interesentu. Vegānfestivāla mērķis ir iepazīstināt un pārsteigt ar augu valsts produktu un ēdienu daudzveidību, kā arī sniegt jaunu un noderīgu informāciju par videi un dzīvniekiem draudzīgu dzīvesveidu, un svinēt kopābūšanu jaukā atmosfērā.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar