Darbību uzsācis jauns interneta portāls www.karkasamajas.lv

Portāla mērķis ir vienuviet parādīt dažādas mūsdienīgas tehnoloģijas, kā atbilstoši pircēja iespējām un vēlmēm tikt līdz mērķim – savai mājai! Neieslīgstot tehniskos sīkumos, viegli lasāmos un saistošos aprakstos ir salīdzinātas dažādas Latvijā vairāk vai mazāk izplatītas privātmāju būvniecības metodes, analizētas to priekšrocības, līdz ar to interneta portāla www.karkasamajas.lv lietotājs var izvēlēties sev piemērotāko risinājumu. Salīdzinātas gan Latvijā ierastās Līvānu, gāzbetona un mūra mājas, atzinību gūstošās koka karkasu, moduļu un konteineru mājas, kā arī Latvijā vēl eksotiskās kaņepju un norvēģu guļbaļķu mājas. Jebkuras mājas būvniecībā iespējams rast risinājumu, lai tā būtu energoefektīvāka, līdz ar to būtu zemākas ekspluatācijas izmaksas. Plašais ilustratīvais materiāls ļauj vaļu fantāzijas lidojumam, lai iedvesmotos un savus sapņus realizētu dzīvē.

Kā galvenās mūsdienu tendence būvniecībā būtu minama gadu desmitiem uzkrātā Eiropas valstu pieredze privātmāju celtniecībā, kas sevī ietver tādas būtiskas vērtības kā būves drošumu, ekoloģiskumu, dizainu, ekonomiskumu, mūsdienīgu pieeju tehnisko risinājumu realizācijā.

Koka māju būvniecība ir praktizēta jau no senseniem laikiem, bet izmantojot jaunākās tehnoloģijas, tā atguvusi savu popularitāti daudzo priekšrocību dēļ, ja salīdzina ar citām būvniecības metodēm. Izmantojot mūsdienīgas projektēšanas un ražošanas tehnoloģijas, koka karkasa mājas iespējams uzbūvēt pat triju mēnešu laikā. Jebkurai pasūtītāja idejai iespējams drošs tehniskais risinājums. Automatizētās ražošanas iekārtas un kvalitatīvie izejmateriāli nodrošina augstu produkcijas kvalitāti, vieglu un ātru montāžu, salīdzinoši zemākas darbaspēka izmaksas.

Koka karkasu mājām, salīdzinot ar mūra ēkām, nesošās konstrukcijas ir daudz vieglākas, līdz ar to nav nepieciešams izbūvēt smagnējus pamatus, līdz ar to tiek ieekonomēti materiāli, darbaspēka izmaksas un būvniecības laiks, laika gaitā māja „nenosēžas”.

Mājas sienu, pārsegumu un jumtu paneļi sastāv no koka karkasa, kurš piepildīts ar siltumizolācijas materiālu un no abām pusēm apšūts ar plāksnēm. Šāda tehnoloģija nodrošina teicamu siltumizolāciju. Salīdzinājumam – Latvijas apstākļos būtu nepieciešama 50cm bieza mūra siena, lai siltumizolācija būtu līdzvērtīga kā 20cm biezam koka karkasa panelim, līdz ar to māja ir daudz energoefektīvāka, apkures izmaksas ir krietni zemākas. Šādā mājā ziemā būs patīkami silts, bet karstā vasarā varēs patverties no svelmes. Koka karkasu montāžu neietekmē klimatiskie un meteroloģiskie apstākļi, būvniecība iespējama arī ziemā – Latvijas apstākļos tā ir būtiska priekšrocība salīdzinot ar citām celtniecības metodēm.

Mājas ārējo apdari iespējams realizēt atbilstoši klienta vēlmēm un iespējām – tā var izskatīties gan kā ķieģeļu, gan kā koka māja, māju var apšūt ar plāksnēm vai apdares dēļiem, vai uzklāt apmetumu – mājas ārējais veidols atkarīgs tikai no pasūtītāja fantāzijas.

Būvējot koka karkasa māju tiek izmantoti ekoloģiski un videi nekaitīgi materiāli. Celtniecības materiāli ir speciāli apstrādāti, lai nodrošinātu pret celtni pret pūšanu, mitruma uzsūkšanos un degšanu.

Tā kā koka karkasu mājas ir vieglas konstrukcijas, tām ir laba seismiskā izturība, kas gan nav īpaši aktuāls Latvijas klimatiskajiem apstākļiem. Latvijā kā viens no mājokļa apdraudējumiem būtu minami dažādu iemeslu dēļ izcēlušies ugunsgrēki.  Arī no šī aspekta raugoties, koka karkasu mājām ir priekšrocības – ugunsnelaimes gadījumā neizdalas toksiski degšanas produkti, nedraud nosmakšana indīgos dūmos, konstrukcijas virspusēji pārogļojas un pakāpeniski zaudē atbalsta funkcijas, atšķirībā no metāla konstrukcijām, kuras deformējas un iespējama ēkas sabrukšana. Arī jumta segumam tiek izmantoti materiāli, kas aizkavē degšanu, ierobožo uguns izplatību uz blakus ēkām. Tā kā cilvēka dzīvība ir vissvarīgākā, no šī aspekta raugoties ugunsgrēka gadījumā no koka karkasa mājas ir lielāka iespēja gan pašam izglābties vai arī sagaidīt glābēju palīdzību.

Lai ēku uzbūvētu pareizi un tajā varētu dzīvot droši, celtniecības procesu labāk uzticēt savas nozares profesionāļiem – tas būs drošs ieguldījums nākotnei, māja kalpos kā drošs pamats arī nākamajām paaudzēm.

Būvniecības portāls www.karkasamajas.lv vienuviet pulcē nozares profesionāļus – ražotājus, pārdevējus, būvniekus, līdz ar to klienti var izvēlēties kompleksu risinājumu savu ieceru realizācijai. Vēršoties pie mūsu speciālistiem jūs iegūsiet argumentētu un kompetentu palīdzību savas dzīvesvietas būvei vai iegādei.

Mēs Tev palīdzēsim – Tavs būvniecības portāls www.karkasamajas.lv !

4

TOP Komentāri

avatar
4 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
info?! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
!
Viesis
!

Skaistas mājas

?
Viesis
?

Kādas ir māju cenas? Forši, ka ātri var uzcelt!

?
Viesis
?

Kādas ir māju cenas? Forši, ka ātri var uzcelt!

info
Viesis
info

to? skaties jauno portālu un uzzini visu, kas Tev interesē