Rīgas pilī sveic akcijas “Meklējam labu ģimenes ārstu” laureātus

Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze sveica akcijas “Meklējam labu ģimenes ārstu” laureātus – ģimenes ārstus un ģimenes ārsta māsu.

Valsts prezidents E. Levits, sveicot klātesošos veselības jomas pārstāvjus, sacīja: “Tas, ka jūs esat izvēlēti no pacientu vidus kā labākie Latvijas ģimenes ārsti, apliecina: jūs pacientu gan uzklausāt, gan saprotat, gan arī ārstējat. Tas ir ārkārtīgi svarīgs novērtējums. Medicīnā mums ir daudz problēmu, un parasti par labo mēs nerunājam, taču šodien mums ir izdevība runāt par labo, izcelt tos, kuri dara labu un kuri pacientu izpratnē ir tie ārsti, kuri ir veselības aprūpes standarts.”

Savukārt Valsts prezidenta dzīvesbiedre ārste ginekoloģe A. Levite aicināja: “Pašlaik noris Riga TechGirls digitālās izaugsmes meistarklase “Cilvēcīgi par tehnoloģijām” – programma, kas īpaši domāta veselības aprūpes speciālistiem. Entuziastiski lektori stāsta par iespējām, ko piedāvā digitālā pasaule, piemēram, telemedicīnu, attālinātu glikozes monitoringu, attālinātu rehabilitācijas panākumu monitoringu, attālinātu grūtniecības uzraudzību. Latvija nav vienīgā valsts pasaulē, kas cīnās ar medicīniskā personāla trūkumu, tāpēc daudzās valstīs telemedicīna arvien plašāk tiek piedāvāta kā papildmetode. Būsim radoši, piedalīsimies mūžizglītībā, apgūsim jaunas metodes, ko mums piedāvā arī digitālās tehnoloģijas! Tas palīdzēs gan mūsu pacientiem, gan arī mums pašiem.”

Nominācijas “Mans mīļais ģimenes ārsts” laureāti – Anna Borune, Maija Gavronska un Anda Stoļarova.

Nominācijas “Sirsnīgākā ģimenes ārsta māsiņa” laureāte – Linda Zaķe.

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas balvu nominācijā “Profesionālis” ieguvis Dr. Ainis Dzalbs.

Akcijas atbalstītāja “Veselības centra 4” nominācijas “Rūdolfa Skaidrā prēmija jaunajam lauku ģimenes ārstam” laureāte – Dr. Evita Pundure.

Akcijas atbalstītāju SIA “Remedica” un “Myskin” specbalvu ieguva Anda Stoļarova un Linda Zaķe.

Akcijas atbalstītāja medicīnas centra “ARS” specbalvu ieguva Anna Borune.

Izdevniecības “Dienas žurnāli” izdevuma “Veselība” rīkotā akcija “Meklējam labu ģimenes ārstu” šogad tiek aizvadīta jau 10. reizi. No š. g. februāra līdz aprīlim Latvijas iedzīvotāji bija aicināti balsot un iesūtīt vēstules, savus pieredzes stāstus par veselības jomas pārstāvjiem – ģimenes ārstiem un ģimenes ārstu māsām –, kuri savu darbu dara profesionāli, ir pašaizliedzīgi, iejūtīgi un atsaucīgi.

Foto&Video – president.lv

TOP Komentāri

avatar