Baltais karstvīns februāra putenim

Karstvīns vairumam cilvēku šķiet tumši sarkans, pikants un augļiem bagāts dzēriens Ziemassvētku laikam, taču lielisku karstvīnu var pagatavot arī no baltvīna! Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet piedāvā baltā karstvīna recepti. Tas lieliski garšos un labi sasildīs gan vēsās puteņa pastaigās mežā, gan nesteidzīgos februāra vakaros mājās, turklāt dzēriena dzidrā, dzintarainā krāsa, priecēs acis un atgādinās par drīzo pavasara tuvumu.   

Baltais karstvīns 

Gatavošanas laiks 20 minūtes

Sastāvdaļas (6-8 krūzēm)

1pudele pussausā baltvīna 

0,5-1 litrs ābolu sulas

100-200 ml konjaka 

100 ml amaretto tipa liķiera (tas dzērienam dos patīkamas mandeļu garšas nianses)

3 mandarīni (2 nomizoti, viens ar visu mizu)

1 ābols

1 bumbieris

2-3 kanēļa standziņas (+ papildus standziņas rotāšanai)

10-15 smaržīgo piparu

10-15 kardamona sēklas

5-7 krustnagliņas

nedaudz rīvētā muskatrieksta

Pagatavošana

  1. Visus augļus sagriez kubiņos. 
  2. Visus dzērienus lej kopā lielā katlā. Ābolu sulas daudzumu dozē, dzērienu pagaršojot – lej tik daudz, lai dzēriena garša šķiet pašam tīkama.
  3. Ieber  maisījumā garšvielas un mandarīnus. 
  4. Uz lēnās uguns uzsildi dzērienu līdz aptuveni 70 grādu temperatūrai.
  5. Glāzēs vai krūzēs saber ābolu un bumbieru gabaliņus, lej virsū karstvīnu un baudi siltu! 

Ziemas romantikai brīvā dabā karstvīnu vari sagatavot termosā, bet ābolu un bumbieru gabaliņus tam pievienot tikai pirms pašas baudīšanas!

Receptes autore Jevgēnija Jansone, foto autore Viktorija Kožemjakina. 

TOP Komentāri

avatar