Aizturēti kārtējie nelegālie imigranti un viņu atbalstītāji

Vakar, 15. septembrī Aglonā robežsargi aizturēja kārtējo nelegālo imigrantu grupu – 21 iepriekš valsts robežu nelikumīgi šķērsojušu trešo valstu pilsoni. Saistībā ar organizēšanu un līdzdalību noziedzīga nodarījuma izdarīšanā aizturētas vēl četras personas. 

Piektdienas rītā, veicot dienesta pienākumus, Aglonā manītas divas aizdomīgas automašīnas. Pakaļdzīšanās rezultātā mikroautobuss Ford Tranzit aizturēts netālu no Aglonas dzelzceļa stacijas. Automašīnas aizturēšanai robežsargiem nācās vairākkārtīgi pielietot dienesta šaujamieroci, izdarot mērķtiecīgus šāvienus pa automašīnas riepām, kā arī pats automašīnās vadītājs, Indijas pilsonis, aizturēts vien pēc brīdinājuma šāviena gaisā.

Notikuma vietā aizturēta nelegālo imigrantu grupa – 14 Indijas, 6 Sīrijas un 2 Bangladešas pilsoņi.

Saistībā ar personu nelikumīgas pārvietošanas organizēšanu un nelikumīgas uzturēšanās Latvijā atbalstīšanu aizturēti arī noziedzīgā nodarījuma organizatori un līdzdalībnieki – viens Indijas, viena Spānijas un viens Pakistānas pilsonis. Marcedes Benz automašīna, ar kuru pārvietojās likumpārkāpēji, sadarbībā ar Valsts policijas amatpersonām aizturēta uz ceļa Preiļi – Līvāni.

Kratīšanas laikā pie Indijas pilsoņa un Spānijas pilsones atrastas arī narkotiskās vielas – hašišs un marihuāna.

Aizturētie robežpārkāpēji, 21 persona, pastiprinātas robežapsardzības sistēmas noteiktā normatīvā regulējuma kārtībā atgriezti uz izceļošanas valsti.

Savukārt noziedzīgā nodarījuma organizatoriem un atbalstītājiem piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

TOP Komentāri

avatar