Svinot Dievam veltītu dzīvi

Vīrieši un sievietes, kas atsaucas aicinājumam uz konsekrētu dzīvi, kļūst par Kristus sekotājiem, Viņa mācekļiem. Saliekot šķīstības, nabadzības un paklausības svētsolījumus, viņu dzīves top pilnībā veltītas Dievam – caur lūgšanu un kalpošanu.

Baznīcā Svētais Gars ir ļāvis uzplaukt dažādām konsekrētas dzīves formām. Daudzu kongregāciju klostermāsas un klosterbrāļi, no kuriem daļa ir arī ordinēti priesteri, ir aicināti aktīvam apustulātam. Savukārt klauzūras klosteru mūki un mūķenes ir veltījuši savu dzīvi kontemplatīvai lūgšanai par pasauli. Daudzviet Baznīcā atdzimst arī pirmajos kristietības gadsimtos izplatītā konsekrācijas forma – aicinājums uz konsekrētu jaunavību un konsekrētu atraitņu dzīvi, kas balstās privātā šķīstības solījumā, ko pieņem vietējais bīskaps. Sekulārie institūti ir vēl  viena no formām, kā izdzīvot konsekrētu un apustulātam veltītu dzīvi pasaulē – kopienā vai individuāli. Visi, kuri izvēlas sekot Jēzum dzīves konsekrācijā, saņem Baznīcas svētību un katrs savā veidā iesaistās tās misijā.

Arī šogad mums bija iespēja satikt vienkopus daudzus no Latvijas konsekrētajiem brāļiem un māsām, lai kopīgi lūgtos un pateiktos Dievam par konsekrētās dzīves dāvanu Baznīcā. Par īpašu svinību vietu ir izraudzīta Rīgas Sv. Marijas Magdalēnas baznīca – Svēto Misi konsekrēto personu nodomā celebrēja V.E. Apustuliskais nuncijs Baltijas valstīs Pedro Lopezs Kintana.

Arī 2. februārī, Konsekrētās dzīves dienā, plkst. 19 Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā aicinām uz svinīgu Svēto Misi, kuras laikā konsekrētie brāļi un māsas kopīgi atjaunos savu veltīšanos Dievam.

LKDIPAK

3

TOP Komentāri

avatar
3 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Anna A.Saulvedis!!! Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
!!!
Viesis
!!!

Daudz ir aicināto, bet maz izredzēto!

Saulvedis
Viesis
Saulvedis

Prieks, ka mūsdienu steigā ir ļaudis, ka spēj palikt klusumā

Anna A.
Viesis
Anna A.

Kāds prieks par šiem cilvēkiem!